Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vice Squad na festivalu Viva La Pola!

Vice Squad na festivalu Viva La Pola! U petak, 13. kolovoza, nakon dugog niza godina iščekivanja, Hrvatska će doživjeti nastup kultnog engleskog punk-rock benda Vice Squad, kojega predvodi atraktivna gitaristica i vokalistica Beki Bondage (Rebecca Louise Bond), prema mišljenju mnogih – glavna figura u svijetu ženskog dijela punk-rock glazbe.

Vice Squad dolaze iz Bristola i osnovani su davne 1978., u godini kada nastaju i G.B.H., Peter and the Test Tube Babies, Cockney Rejects, Discharge kao i nekolicina drugih bendova prve generacije britanskog punk-rock zvuka.

1981. Vice Squad za “EMI” objavljuje debi album “No Cause For Concern” koji dobiva odlične kritike te postaje jedan od najznačajnijih albuma toga vremena. Po izlasku drugoga albuma “Stand Strong, Stand Proud “ i promotivne turneje na području SAD-a i Kanade, Beki napušta bend te na njeno mjesto dolazi nova pjevačica Lia sa kojome 1985. snimaju album “Shot Away”, no poradi neodgovarajućeg razvoja događaja, Vice Squad se nedugo zatim i gasi.

Nakon izlaska iz Vice Squad, Beki je sa Steve Robertsom iz UK Subsa osnovala i uspješno predvodila sastav Ligotage (sa kojime 1983. za EMI objavljuje singl “Crime and Passion” te godinu kasnije - za “Picasso Records” album “Forgive and Forget”).

Nakon toga, Beki biva dijelom novoga benda - Beki & The Bombshells, te se tijekom niza godina, pojavljivala kao zaštitno lice na naslovnicama brojnih poznatih glazbenih tiskovina poput “Melody Maker”, “NME”, “Smash Hits” i dr.

1997. Beki ponovno pokreće Vice Squad te prvi povratnički koncert - na zahtjev mnogobrojnih obožavatelja upriličuje upravo na najpoznatijem svjetskom festivalu vezanom uz punk glazbu – “Holidays In The Sun”.

Prvi povratnički album grupe Vice Squad biva “Get A Life” - 1999. godine.

Počevši od ranih dana, uz četiri objavljena albuma za “EMI” (“No Cause for Concern” – 1981., “Stand Strong, Stand Proud” – 1982., sa Ligotage singl “Crime and Passion” – 1983., “Bang To Rights”, kompilacija najvećih hitova – 2001. i “Rich And Famous” – 2003.), Vice Squad je tijekom godina u diskografskom smislu surađivao i s etiketama: “High Speed Recording”, “Heartbeat”, “Riot City”, “Anagram”, “SOS Records”, “Sudden Death Records”, “Rhythm Vicar Records” i “Last Rockers”, sveukupno u karijeri objavivši deset studijskih albuma.

Vice Squad trenutačno rade na stvarima za novi album te će uz to ovoga ljeta biti dijelom najvećih svjetskih festivala kao što su: “The Endorse Festival”, “Rebellion Festival” i dr., te će isto tako odsvirati i kraću američku turneju, da bi 13. kolovoza premijerno nastupili u Hrvatskoj, na sedmom “Viva La Pola!” kada namjeravaju izvesti retrospektivu najboljeg iz svih dijelova karijere.

Vice Squad danas djeluje u sastavu: Beki Bondage – vokal/gitara, Paul Rooney – glavna gitara/pozadinski vokal, Wayne Firefly – bas/pozadinski vokal i Noizy Tone - bubanj/pozadinski vokal

Gitarista Paul, osim uz angažman u Vice Squadu, poznat je u glazbenim krugovima i po autorstvu brojnih glazbenih tema za filmsku i TV produkciju, čestim gostovanjima u showu “Top Of The Pops” te producentskim poslovima u smislu suradnje s poznatim izvođačima kao što su: The Pretenders, Ozzy Osbourne i dr., dok je u kućnom studiju kojega drže on i Beki nedavno uradio probne snimke za Larsa Frederiksena iz Rancid.

Najbolji opis onoga što posjetitelje očekuje na premijernom nastupu grupe Vice Squad u Hrvatskoj može se iščitati iz izjave koju je Beki dala prilikom njihova nastupa na “Rebellion Festivalu” 2007. godine: “Ovo je najbolji bend u kojemu sam ikada svirala, biti na pozornici sa ovim momcima, je nalik doživljaju boravka na vrhu tutnjajućeg vlaka u punoj brzini, nevjerojatno ekspresivan i glasan doživljaj, upravo onakav kakav i treba biti!”, zaključila je Beki, potvrdivši o kakvoj snazi i bendu je trenutno riječ.


Objavljeno 27.06.2010.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža