Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Spuštene rolete - ”Rock trajanja’’

Video: Spuštene rolete - ”Rock trajanja’’ Nakon što su energičnim svirkama uživo stekli vjerne poklonike svog autorskog rada, a zatim njihove redove proširili izdavanjem singla ”Vesela rock ’n’ roll pjesma za barit trebe”, Spuštene rolete izdaju i cjeloviti kompaktni disk ”Rock trajanja’’ (Aquarius Records/Spona 2010.).

Uz hitoidne ’’Vesela rock’n’roll pjesma za barit trebe’’ i ’’Brijat bed’’ te energičnu, ali gorku ’’Klošar, da’’ koje su se našle na singlici, album donosi još osam potencijalnih rock uspješnica, od kojih će poklonike Ramonesa posebno razveseliti pjesma o punk rockeru Šimi; prerada hita Sheena is a punk rocker .

U maniri ranog Psihomodo popa ili evocirajući neprežaljenu Zadrugu, Rolete pjevaju o kvartovskim luzerima (Sponzor, Klošar, da), običnim ljudima koji se nadaju boljoj sreći s druge strane ulice (Preko ulice, Gdje si bio), ali su ponekad i sretno zaljubljeni (Brijat bed), zasluženo se odmaraju (Goišnji rock) i svjesni su globalne političke situacije kao u posljednoj pjesmi na albumu: ’’U čem je problem’’.

Spuštene rolete - Vesela rock and roll pjesma za barit trebe


Od svojih su početaka promijenili više kvartovskih garaža i članova, ali su zadržali ono najvažnije; element radosti življenja u svom glazbenom izričaju; prštavu energiju koja proizlazi iz spoja rocka, bluesa, punka, garagea i čajne žličice ovih, prstohvata onih utjecaja – koje su oduvijek spremali po vlastitoj recepturi. Sada je konačno nastupilo vrijeme da svoje postojanje objave publici, koliko god da je duga i široka.

Kritičari su ih već prepoznali kao četvrti rock bend koji se iskristalizirao iz serije koncerata pod nazivom Velika rock eksplozija, gdje su ove godine nastupili i kao headlineri prvog festivalskog dana.

Rock trajanja donosi:
Gdje si bio
Preko ulice
Brijat bed
Vesela rock and roll pjesma za barit trebe
Klošar, da
Gotova stvar
Goišnji rock
Nose me u lovačkoj vreći
Sponzor
Šime je punk rocker
U čem je problem

Objavljeno 21.11.2010.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar