Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video:Tri dana Zagreb International Blues Festivala!

Video:Tri dana Zagreb International Blues Festivala!Prvi Zagreb International Blues festival, osim već najavljene završne večeri 22. 05.2010. u dvorištu Jedinstva na Trnjanskom nasipu i u klubu Močvara, imat će još dva dana!

Trodnevni festival započinje u četvrtak 20. 05. u klubu Sax, a čast da otvori prvi ZIBF pripast će fenomenalnom Greg Koch triu iz Amerike kojima će potporu dati hrvatski predstavnici sa ovogodišnjeg International Blues Challengea iz Memphisa Nebo & the Downstrokes.

Greg Koch je gitaristički velikan kojeg često nazivaju „otkačeni gitaristički genij“ ili „eklektički virtuoz“ („Twisted guitar genius“ and „Eclectic virtuoso“). Ovaj 44-godišnjak iz Milwaukeea je puno više od gitarskog genijalca – on je internacionalno priznat, on je vrhunski session gitarist, on je autor najprodavanijih knjiga za učenje gitare, on je zvijezda instrukcijskih DVD-a, on je kolumnist u gitarskim magazinima, on je radio voditelj, on je predavač na Fenderovim workshopovima, on je jednostavno Greg Koch.

Po prvi puta publika će u Hrvatskoj imati priliku upoznati ovog sjajnog „lika“ koji je tako fenomenalno miješa blues, jazz, counry, folk i sve što mu padne „pod ruku“. On je bio jedna od najbolje čuvanih tajni u gitarističkom svijetu dok ga 2001.

Godine na NAMM showu (najvećem sajmu instrumenata na svijetu) nije otkrio niko drugi doli legendarni Steve Vai koji je oduševljen njegovom svirkom odlučio potpisati ugovor s njime za svoju diskografsku kuću Flavored Nations.

I Vaija je oduševilo ono što Greg u šali naziva „Chet Hendrix susreće Kingse (BB-a, Alberta i Freddija)“. Ali u toj šali ima puno istine jer Greg Koch nevjerojatnom lakoćom miješa razne stilove svojih idola – od već spomenutih pa preko Jeff Becka, Stevie Ray Vaughna pa do Richie Blackmorea. Greg je gitaru počeo svirati s 12 godina kada se „zapalio“ za Hendrixa, a nakon session svirki u Chicagu studirao je jazz na sveučilištu Wisconsin-Stevens Point, a na natjecanju Bluesbreaker Guitar Showdown 1989. godine Buddy Guy mu je predao nagradu za 1. mjesto.

Sa svojim bandom Tone Controls osvojio je 5 Wisconsin Area Music Awards za najboljeg blues glazbenika godine. Sa ovim bandom objavio je 5 izdanja. No njegov proboj u gitarističkom svijetu započeo je zahvaljujući zapaženim glazbenim workshopovima za Fender gdje ga je zapazio i Vai i omogućio mu da objavi svoj debi album ”The Grip”.

Nakon toga usljedili su albumi ”Radio Free Gristle”, ”13 x 12”, ”4 Days In the South” i ”Live on the Radio” sa bandom sa kojim trenutno radi, a koji uključuje glazbenike poput basiste Roscoe Becka (ex Robben Ford, Eric Johnson...), bubnjara Toma Brechtleina i pjevača Malforda Milligana.

Greg Koch i njegov fenomenalni trio dolaze uveličati otvaranje prvog Zagreb International Blues festivala svojom svirkom u klubu Sax u četvrtak 20. svibnja od 21 sat.

Cijena ulaznice iznosi 35 kuna i može se nabaviti samo na ulazu u klub Sax na dan koncerta.

Drugi dan festivala desit će se u klubu Hard Place u petak 21.05. gdje će Greg Koch održati Fender workshop (pod pokroviteljstvom Mega Muzike - zastupnika za Fender u Hrvatskoj) – radionicu na kojoj će sve prisutne podučiti nekim svojim tehnikama i upoznati sa svojim radom i načinom sviranja.

Zagreb international blues festival želi, osim predstavljanja sjajnih stranih i domaćih glazbenika, u festival uklopiti i edukativni dio gdje će domaći glazbenici i blues zaljubljenici od svjetskih majstora moći naučiti ponešto na workshopu.

Greg Koch je objavio nekoliko DVD-a i knjiga za učenje gitare, a kulminacija suradnje Hal Leonarda i Fendera bila je knjiga Toma Wheelera ”The Stratocaster Chronicles”, objavljena povodom 50-te godišnjice Fender Stratocaster gitare. Knjiga je popraćena CD-om na kojem je upravo Greg Koch odsvirao ”50 Sounds of the Stratocaster”. Suradnja se nastavila i na
CD-ima ”The Soul of Tone” i ”Amps Through Time” koji su podsjetnik na najbolja Fender pojačala u povijesti.

Ulaz na drugi dan festivala je ograničen brojem posjetitelja – polaznika tečaja te se treba najaviti unaprijed i rezervirati svoje mjesto na 01/3668227 te uplatiti kotizaciju u iznosu od 30 kn.


Objavljeno 05.05.2010.

Vremeplov

Pokušavam pronaći dobre svirače koji su i dobri ljudi.
Tim Buckley