Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Viva La Vida or Death and All His Friends” ruši rekorde prodaje

”Viva La Vida or Death and All His Friends” ruši rekorde prodajeNajnoviji album Coldplaya ’’Viva La Vida or Death and All His Friends’’ trenutno je prvi po prodaji u čak 36 zemalja svijeta uključujući SAD gdje je na broju 1 proveo dva tjedna, te u Velikoj Britaniji sa čak četiri tjedna provedena na vrhu, kao i u Hrvatskoj.

Prethodni album ’’X&Y’’ prodan je u 10 milijuna primjeraka, a 2005. boravio je na broju 1. u čak 32 zemlje.

Već u prvom tjednu, u mnogim zemljama, ’’Viva La Vida’’ je premašio prodaju prethodnog albuma i dosegao je zlatnu i platinastu tiražu u 31. zemlji uključujući Britaniju, Francusku, Njemačku i Japan. U nizu zemalja ’’Viva La Vida’’ ostao je i u drugom tjednu prodaje na broju 1 top liste albuma između ostalih u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi, Austriji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Irskoj, Italiji, Norveškoj, Portugalu, Švedskoj, Švicarskoj i Novom Zelandu.

Album ’’Viva La Vida’’ postavio je rekorde prodaje na iTunes-u, te u digitalnom downloadu gdje je, u Americi, u prva tri tjedna postigao 394 000 downloada, a u cjelokupnoj prodaji dosegao tiražu od 1,1 milijun prodanih albuma. Od svojeg objavljivanja 12. srpnja, Coldplay u Britaniji bilježi najbržu prodaju koja je premašila 600 tisuća primjeraka, dok je u Njemačkoj već stekao status najprodavanijeg albuma godine.

Coldplay je svjetsku turneju započinje 14. i 15. Srpnja rasprodanim koncertima u Los Angelesu, a album promoviraju aktualnim novim hit singlom ’Viva La Vida’.

Objavljeno 17.07.2008.

Vremeplov

Uvijek se trudim odgovoriti na pjesmu. Uvijek se bunim protiv teorije.
Mark Knopfler