Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Viva la vida - plagijat?

Viva la vida - plagijat?Američki gitarist Joe Satriani tužio je Coldplay za plagijat, te će na sudu potraživati isplatu svog novca kojeg je Coldplay zaradio prodajom singla ”Viva la vida”. Satriani tvrdi da su Coldplay ukrali rifove iz njegove pjesme ”If I could fly” iz 2004. godine te ih ubacili u svoju pjesmu ”Viva La Vida”.

”Viva La Vida Or Death And All His Friends” četvrti je album Coldplaya, koji je izdan prije pola godine, a kao autori sporne pjesme navedeni su Chris Martin, Guy Berryman, Jonny Buckland i Will Champion. Zanimljivost je da je sporna pjesma ”Viva La Vida” nominirana je u kategoriji za najbolju pjesmu, a Coldplay u srijedu dobio čak sedam nominacija za glazbenu nagradu Grammy.

Kad smo već kod tužbi, u lipnju ove godine odmah po izlasku albuma ”Viva La Vida Or Death And All His Friends” američki indie bend ’’Creaky Boards“ službeno je objavio kako Coldplay u svojem singlu plagirao njihovu pjesmu ”The Song I Didn’t Write”. No obzirom da su ’’Creaky Boards’’ polaskani činjenicom da im je ’’veliki’’ Coldplay plagirao pjesmu odustli su od tužbe.

Uključite playere i poslušajte uvodne rifove i sami ocjenite ima li razloga za tužbu.

Objavljeno 08.12.2008.

Vremeplov

U jednom smo razdoblju nastupali bez predaha, nismo znali odbiti ponude. Takav ritam potpuno me istrošio. U jednom trenutku počela sam zijevati na pozornici, nisam se ni šminkala, s pozornice sam gledala televiziju, koja se uvijek nalazi u nekom kutu kluba... Time sam omalovažavala i sebe i publiku, i jednog sam dana shvatila da s tim moram prestati.
Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx)