Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vlado Kreslin i Neno Belan mire Sloveniju i Hrvatsku

Vlado Kreslin i Neno Belan mire Sloveniju i HrvatskuVlado Kreslin i Neno Belan imaju mnogo toga zajedničkog: istančan i profinjen rukopis koji ih svrstava na sam glazbeni i autorski vrh ovih prostora, izniman ugled među publikom i kritikom te duge i bogate karijere koje su ponovo u svojoj punoj snazi zahvaljujući hvaljenim albumima – Nenina „Rijeka snova“ i Vladina „Cesta“. Međutim, odnedavno im je zajednička i inicijativa da u ovim sumornim vremenima svoj talent i imena upotrijebe odašiljajući umjetničku poruku s namjerom promoviranja pravih vrijednosti među narodima, ljudima, susjedima.

Nategnuti odnosi Slovenije i Hrvatske bili su taj osnovni motiv za kulturni angažman ova dva iznimna glazbenika koji zorno pokazuju da stvari mogu skladno funkcionirati na moru, kopnu, ali i u ljudskim glavama. Ideja je došla od Vlade Kreslina koji je od početka Nenu vidio kao idealnu drugu polovicu dueta u pjesmi koja se u svojem originalnom obliku već pokazala kao zanimljivo djelo. „Z Goričkega v Piran“, kako glasni izvorni naziv, uvjerljivo je najizvođenija pjesma u slovenskom eteru prošle godine i ne postoji niti jedan razlog zbog čega njena hrvatska inačica ne bi isto napravila kod nas, kažu najave.

Tako je rođena „S Mure na more Jadransko“. „Najveći problem sami sebi smo mi“ - tim stihom Kreslin i Belan sumiraju problem podneblja i vremena u kojem živimo, problem koji provlače kroz dvije kitice i kojeg do pitkog i zaraznog refrena riješavaju na najjednostavniji način: „A kad dođeš ti moje se nebo razbistri...“

Objavljeno 11.06.2008.

Vremeplov

Da bi promijenili svijet prvo morate sabrati svoje misli.
Jimi Hendrix