Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vodeći seminar za bubnjare i udaraljkaše u ovom dijelu svijeta

Vodeći seminar za bubnjare i udaraljkaše u ovom dijelu svijetaSusret bubnjara istoka i zapada u Hrvatskoj - ”East meets West Grožnjan 2008” omogućava bubnjarima, udaraljkašima i entuzijastima tjedan dana intenzivnih radionica, predavanja, bubnjarskih klinika, koncertnih performansa, seminara i okruglih stolova uz trenutno najpoznatije svjetske bubnjare i udaraljkaše.

Prekrasna, opuštena atmosfera u veličanstvenom okruženju drevnih obronaka malenog istarskog gradića Grožnjana, s pogledom na jadransko more i obalu ostat će Vam urezani u pamćenju do kraja života.

Međunarodni seminar za bubnjare i udaraljkaše ”East meets West 2008” održat će se u Grožnjanu od 9. do 16. kolovoza.

Predavači koji će sve svoje znanje predstaviti zainteresiranima su:

Jojo Mayer (Švicarska)
Samouki bubnjar nastupao je na vodećim europskim jazz festivalima, a svirajući s Dizzy Gillespijem i Ninom Simone predstavio se i američkoj publici. Modern Drummer Magazine za njega kaže da je ’bog bubnjeva 21. stoljeća’.

Kim Plainfield (SAD)
Bubjar superiorne tehnike iza sebe ima zapažene nastupe s poznatim zvijezdama (Bill Connors, The Pointer Sisters, Edgar Winter...), stoga ne čudi nadimak ’najpouzdaniji svjetski bubnjar’. Autor je edukativne knjige za bubnjare, a na njujorškom Drummers Collective šef je katedre za bubnjeve i udaraljke.

Marco Minnemann (Njemačka)
Trenutno stanovnik Kalifornije, posljednjih mjeseci ne silazi s naslovnica vodećih časopisa za udaraljkaše i bubnjare. Njegovo umijeće potpune kontrole i artikulacije sviranja bubnjeva svim udovima i u bilo kojoj kombinaciji smatra se čudesnim i do sada ljudski neizvodivim,

Nippy Noya (Nizozemska)
Udaraljkaš i kongist najpoznatiji po radu u Billy Cobham Bandu, u čijem je sastavu snimio šest nosača zvuka, te kao član svjetski poznate grupe Chaka Khan.

Mike Haid (SAD)
Bubnjarski je veteran i majstor široke palete glazbenih pravaca i stilova. Osvajao je nagrade kao skladatelj, a niz je godina suradnik i glazbeni kritičar najčitanijeg svjetskog časopisa za bubnjare. Nastupao je i studijski snimao s mnogim uspješnim glazbenicima.

Petar Ćurić (Hrvatska)
Kao finalist prestižnog natjecanja Yamaha-Europe ’Mladi udaraljkaš godine’ na Kraljevskom glazbenom koledžu u Londonu, snimao je u Velikoj Britaniji, SAD-u te u Hrvatskoj. Poznat je po svojoj svestranosti, pa se jednako dobro snalazi i u R&B-u, popu, rocku, jazzu i drugim glazbenim stilovima.

Broj polaznika je limitiran, a za sve daljnje informacije posjetite myspace.com/groznjanpercussion ili postavite upit na groznjan@gmail.com.

Objavljeno 19.07.2008.

Vremeplov

Nemojte se bojati biti slobodni s glazbom. Potrudite se i ostavite nešto sebe u njoj.
Brian Setzer