Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vraća se glazbena inovatorica Bjork

Bjork objavljuje novi studijski album ”Volta” 7. svibnja za One Little Indian Records, u Hrvatskoj u distribuciji Aquarius Recordsa. ”Volta” je šesti studijski album ove islandske umjetnice, prvi nakon albuma ”Medulla” iz 2004., i sadrži će 10 novih snimaka koje je sama skladala i producirala.

Bjork kao producentica albuma začinila je vrlo interesantnim suradnjama - Anthony Hegarty (Anthony And The Johnsons) pjeva na dvije pjesme dok je s Timbalandom (Jay-Z, Missy Elliot) surađivala na tri pjesme. Ostale suradnje uključuju pionira elektronske glazbe Marka Bella (LFO) i dva iznimna bubnjara - Chrisa Corsana (improvizacijskog genija čije suradnje uključuje Sonic Youth) i Briana Chippendalea iz Lightening Bolt.

Bjork su se pridružili i priznati afrički glazbenici - Toumani Diabate, malijski svirač kore i Konono No.1, eksperimentalni bend iz Konga koji je osvojio BBC World Music Award 2006. Na tri pjesme je okupila brass sekciju od 10 islanđanki, a na jednoj pjesmi svira i sviračica kineske pipe, Min Xiao-Fen.

Bjork je potvrdila i gostovanje na par festivala tijekom ljeta 2007. uključujući Coachella, Glastonbury, Werchter i Roskilde.

Objavljeno 18.05.2007.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik