Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

XXVII Internacionalni Nišville Jazz Festival

XXVII Internacionalni Nišville Jazz Festival XXVII Internacionalni Nišville Jazz Festival održati će se od 12. do 15. 08. 2010. ( četvrtak – nedelja ) u niškoj tvrđavi na tri stagea uz sudjelovanje preko 40 bendova (oko 400 izvođača iz preko 20 zemalja sa skoro svih kontinenata).

Jedan od najstarijih i najposećenijih Jazz Festivala u regiji postao je prepoznatljiv umjetnički brend Srbije svojom fleksibilnošću u koncepciji programa koja podrazumijeva fuziju različitih muzičkih pravaca - jazz, blues, soul, etno / world music, fusion... i svake godine napreduje u kvaliteti programa, live produkciji i samoj organizaciji koja podrazumijeva i edukativni karakter festivala kroz work shopove za većinu instrumenata koji se koriste u jazzu, izložbama fotografija i nizom pratećih manifestacija koje grad Niš doslovce prave prijestolnicom jazza na Balkanu sredinom kolovoza.

Na platou niške tvrđave i ove godine biti će postavljen Jam Stage na kome nastupaju mlađi, poluafirmirani Jazz sastavi, a program je besplatan za publiku.

Glavni program festivala održava se na dvije velike bine (Earth Stage i Sky Stage) naizmjenično, čija je lokacija na velikom otvorenom prostoru niške tvrđave (lijevo od Salona 77) kapaciteta 4.000 ljudi po večeri.

Na ovogodišnjem Nišvillu među ostalima, nastupiti će: Benny Golson & Kelag Big Band, Steve Hackett & Djabe, Terje Rypdal, Solomon Burke, Roy Hargrove, De Phazz, Slivovitz, Zdenka Kovačiček, Rambo Amadeus i drugi.

Program počinje u 19:30h svake večeri.


Objavljeno 07.07.2010.

Vremeplov

Danas svatko piše, novinari su priglupi, nemaju podloge, nisu educirani, mediji zatupljuju ljude. Let 3 je tu da lupanjem kurca po čelu krijepi i osvješćuje napaćeni narod. To nam uspijeva i zato se tome veselimo.
Damir Martinović Mrle (Let3)