Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Yamato The Drummers of Japan u Zagrebu!

Yamato The Drummers of Japan u Zagrebu!U sklopu ovogodišnje svjetske turneje Matsuri-Fiesta Zagreb će prvi puta posjetiti scensko- glazbena skupina japanskih bubnjara.

Riječ je o 20 vrhunskih bubnjara koji sviraju na 90-tak različitih bubnjeva i nekoliko drugih japanskih glazbenih instrumenata tijekom dvosatnog nastupa.

Skupina taiko bubnjara osnovana je u provinciji Nara, a njihov dom nalazi se u malenom selu Asuka. To je drevno područje koje se smatra mjestom rođenja japanske budističke kulture.

Yamato The Drummers of Japan do danas je imalo priliku čuti preko dva milijuna ljudi u preko 50 država diljem svijeta. Njihovi nastupi vrlo su energični i zahtijevaju odličnu fizičku formu koju članovi skupine svakodnevno održavaju napornim treninzima, prehranom i meditacijom. Publika stoga ima priliku uživo svjedočiti izvanrednom scenskom i glazbenom spektaklu koji proizvodi pozitivnu energiju na vrlo upečatljiv način.

Bubnjevi kojima se članovi skupine služe vrlo su skupocjeni jer su izrađeni ručno na tradicionalan način od drveta starog do 400 godina. Zagrebačka publika prvi nastup svojevrsnih ambasadora japanske kulture doživjet će 19. travnja u velikoj dvorani Doma sportova.

Budući da Yamato bubnjari inzistiraju na tome da svaki posjetitelj ima odličan pogled na pozornicu, na kojoj se među 90-tak bubnjeva nalazi jedan bubanj od 2 metra u promjeru i težine 500 kilograma, organizator njihovog nastupa u Hrvatskoj, agencija Proglas, je broj mjesta u dvorani ograničio na 3500.

Organizator je za studentsku populaciju predvidio popust od 20%.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventima, a cijene se kreću od 150 do 450 kuna.

Objavljeno 05.03.2010.

Vremeplov

Punk nije ideološki, ideološke su reakcije na njega. Punk nije nasilan, nasilne su reakcije vlasti prema punku.


Peter Lovšin i Gregor Tomc (Pankrti)