Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Završeno violinističko natjecanje ”Vaclav Huml”

Završeno violinističko natjecanje ”Vaclav Huml”Pobjednik IX. međunarodnog violinističkog natjecanja ”Vaclav Huml”, koje je u petak navečer završilo u Zagrebu, i dobitnik nagrade ”Zlatko Baloković” ruski je glazbenik Lev Solodovnikov.

Njemu je pripala nagrada od 5000 eura koju je za natjecanje osigurala Maja Vuković Ćus, nekadašnja učenica violinista Vaclava Humla. Pobjednik je dobio i violinu što ju je za ovu prigodu izradio majstor Slavko Domitrović te mu je uručena diploma Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Drugu nagradu u iznosu 3500 eura dobila je Ruskinja Ekaterina Valiulina, a treću od 2500 eura Bugarka Liya Petrova. Dobitnica četvrte nagrade od 1500 eura je Čehinja Marie Fuxova, peta nagrada od 1000 eura pripala je Lidiyi Futorskoj iz Ukrajine, a šesta nagrada od 500 eura Ivi Dropuliću iz Hrvatske.

Dodijeljene su i dvije specijalne nagrade. Na IX. međunarodnom violinističkom natjecanju sudjelovalo je 35 natjecatelja iz 22 zemlje, među kojima i dvoje iz Hrvatske. O nagradama je odlučivao ocjenjivački sud u kojemu su bili istaknuti domaći i inozemni glazbenici, a predsjednik suda bio je Eduard Grach iz Moskve.

Natjecanje šestero finalista pratio je Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Mladena Tarbuka. Pokrovitelj je bio predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Objavljeno 16.02.2009.

Vremeplov

Što god manje znaš - više vjeruješ.
Bono (U2)