Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zucchero u utorak 29. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Zucchero u utorak 29. srpnja na opatijskoj Ljetnoj pozorniciZucchero talijanska glazbena zvijezda održat će open air koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji u utorak 29. srpnja u 21.30 sati u sklopu svoje ”All The Best World Tour 2008.” Koncert je najavljen i na njegovim službenim stranicama Zucchero.it.

Zasad, Zucchero ima ugovorenih 58 koncerata u sklopu turneje. Svi dosad održani koncerti bili su kompletno rasprodani što se vidi na spomenutoj web stranici.

Zuccherov novi singl ”Tutti i colori della mia vita”, sa albuma ”All The Best” na kojem se nalazi 39 starih Zuccherovih hitova i pet novih pjesama, već se vrti po svjetskim top listama. Opatija će imati priliku da ovaj show vidi prije Italije. Izuzetak je koncert na milanskom stadionu San Siro koji je održan 14. lipnja pred 35 tisuća gledatelja. Talijanska serija Zuccherovih koncerata slijedi tek od 1. kolovoza.

Uz Erosa Ramazzottija, Zucchero je vjerojatno najpoznatiji talijanski glazbenik u svijetu. Svoju karijeru započeo je još 1970. godine, poput Ramazzottija afirmirao se na Sanremo festivalu, a inozemnu slavu stekao je nizom uspješnih dueta, između ostalih i s Joeom Cockerom (”With a little help of my friends”) i Paulom Youngom (”Senza una donna”/”Without a woman”). Presjek dugogodišnje karijere Zucchera stiže na albumu ”Best Of Zucchero Sugar Fornaciari”. Njegovi poklonici ne bi trebali dvojiti oko albuma ”Best Of Zucchero Sugar Fornaciari” na kojem su posloženi svi ključni trenuci njegove karijere, od prašnjavih hitova do novih zgoditaka talijanske pop zvijezde. Na albumu se nalaze ”Senza Una Donna”, ”Diavolo In Me”, ”Baila”, ”Blue”, ”Everybody’s Got Learn Sometime”, a uvrštena je i obrada hita ”Wonderful Life” Blacka kao i nova suradnja s Pavarottijem u ”Miserere”.

Zucchera na turneji prati ekipa sastavljena od mnoštva ljudi. U pratećem bendu su Polo Ones (bass), Kat Dyson (gitara), Mario Schiliro (gitara), Beppe Caruso (trombon), Massimo Greco (truba), Adriano Molinari (bubnjevi), David Sancious (keyboards) i Sara Grimaldi (backvokal). Kat Dyson svirala je ritam gitaru u bendu New Power Generation znamenitog Princea, a David Sancious svirao je u E-Street Bandu Bruce Springsteena, te s Peterom Gabrielom, Santanom, Stingom i Ericom Claptonom, javlja Vinko Peršić.

Ulaznice po jedinstvenoj cijeni od 200 kuna puštene su u pretprodaju: Festival Opatija - Opatija (051/271-377), Foto Shop Bojanida - Rijeka (051/333-610), RB Travel - Rijeka, Dallas Music Shop - Rijeka (051-332-524), www.ticketline.hr, www.histriafestival.hr (052/522-722), Activa Travel - Pula i Kompasove poslovnice u Istri.

Zucchero - Baila Morena

Objavljeno 22.07.2008.

Vremeplov

Mislim da je najbolji način za nešto napraviti stalno se kretati naprijed, nikada ne sumnjati i kretati se naprijed. Ako pogriješiš reci da si pogriješio…
John Frusciante (Red Hot Chili Peppers)