Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zvijezde za Obamu

Zvijezde za ObamuPjevačka legenda Bruce Springsteen otvorio je najspektakularniju i najskuplju predsjedničku inauguraciju ikad. Riječ je naravno o inauguraciji prvog Afroamerikanca koji je izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih država - Baracku Obami.

Koncert koji je održan u čast Obamine inauguracije otvorio je glazbeni veteran Bruce Springsteen sa svojim hitom ”Rising”. Već prekaljeni kantautor ’’American dreama’’ zasvirao je na akustičnoj gitari uz pratnju gospel zbora. Na pozornici su se izmjenjivali razni glazbenici: U2, Jon Bon Jovi, James Taylor, Mary J. Blige, Sheryl Crow, Steve Wonder, Herbie Hancock, John Mellencamp i drugi, a koncert je zaključila velika Beyonce Knowles s ”America the beautiful” u pratnji svih izvođača.

Osim pjevača na pozornici su se pojavili neki od najpoznatijih glumaca: Denzel Washington i Tom Hanks. Za razliku od pjevača, glumci i stale javne osobe citirale su neke od najupečatljivijih političkih govora bivših američkih predsjednika.

Najcitiraniji je bio Abraham Lincoln, politički heroj i uzor Baracka Obame, 16. predsjednik SAD koji je 1863. ukinuo ropstvo. Bono Vox, koji je jedan od najpoznatijih boraca za ljudska prava, prikupljenim ljudima poručio je kako izbor Obame nije samo američki san, već već i irski san, europski san, afrički san i izraelski san. Naravno, nakon takvog govora jedina logična pjesma koja se treba odsvirati je ”Pride - In the name of love”.

Sting i Elvis Costello predvode drugu skupinu zvijezda na humanitarnom koncertu koji će obilježiti predsjednikovu inauguraciju 20. siječnja a održat će se u washingtonskom Harman Center of the Arts.

Cijeloj ceremoniji svjedočilo je čak dva milijuna ljudi što je izazvalo i izvanredno stanje u Washingtonu.Objavljeno 19.01.2009.

Vremeplov

”Ri Rock” je narodno blago.
Sandro Bastiančić (En Face), intervju za RiRock.com