Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Black Veil Brides - ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’ (Lava/Universal Republic, 2013)

Black Veil Brides - ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’ (Lava/Universal Republic, 2013)Bend koji ili mrzite ili volite, sredine nema, to su Black Veil Brides. Možda izgledaju smiješno ali svakako znaju svirati i stvaraju odlične pjesme. Iako je ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’ njihov treći album ovi momci imaju već zavidnu bazu obožavaoca, takozvanu BVB Vojsku. Zvuk Black Veil Brides se često opisuje kao glam rock/metal, teatar rock, i to nije daleko od istine jer njihove pjesme se kreću od hard rocka do klasičnog metala a ponekad odu i u malo teže vode.

Nekoliko kratkih introa, sa naratorom, na ovom konceptualnom albumu vodi vas kroz priču ’Wretched and Divine: The Story of the Wild Ones’. Kako koncept nalaže, sve pjesme su povezane i muzički i tekstualno. „I Am Bulletproof“ otvara album i nadovezuje se na „New Years Day“ i priča ide dalje. Ideja albuma je priča koja prati grupu The Wild Ones koja se bori protiv organizacije F.E.A.R.

Prije samog objavljivanja albuma bend je održao premijeru filma koji nosi naziv ’Legion of the Black’ i filmska je adaptacija pjesama sa ostvarenja. Članovi benda u filmu glume sebe.
Ako uporedimo novi i prošli album (Set the World on Fire) napredak se svakako primjećuje. Imaju dosta velikih radijskih hitova iza sebe, ali ovim izdanjem nebo je granica za BVB.

U pjesmi „Wretched and Divine“ primjećuju se i elektro utjecaji uz dodatak klasičnih instrumenata.
Teško je izdvojiti neku od pjesama. Čitav album je odlično napravljen i kompletan.

„Resurrect The Sun“ počinje kao balada ali nastavlja žestoko sa refrenom koji će sigurno postati novi „Fallen Anglels“ (sa albuma ’Set the World on Fire’). Violine u pjesmi „Shadows Die“ samo upotpunjuju ovaj potencijalni hit.

Gost u „Days Are Numbered“ je pjevač post-hardcore benda The Used Bert McCracken. Možda inspirirana Nine Inch Nails i pjesmom „Hurt“ 14. na albumu „Done for You“ je jedina spora pjesma. „Lost It All“ pomalo podsjeća na pjesme sa posljednjeg Papa Roach albuma, ali ženski vokal Juliet Simms iz benda Automatic Loveletter i zvuk klavijatura daju totalnu novu dimenziju ovoj pjesmi i upotpunjuju ovaj album.

Singl koji je i najavio ovaj album je posljednja pjesma „In The End“ sa refrenom kakve samo BVB rade a njihovi fanovi ih obožavaju. Pjevni i jednostavni refreni su zaštitni znak ovog benda kakve njihovi vjerni pratioci obavezno pjevaju na koncertima.

Preko 50 minuta muzike i dvanaest pjesama vam donose prepoznatljiv zvuk Black Veil Brides. Odlično izbalansiran album s velikim brojem potencijalnih hitova. Petorka iz Kalifornije predvođena Andy Biersackom je definitivno spremna za velike uspjehe, voljeli ih ili mrzili njima je sve jedno.


Mikica Stanković

Objavljeno 06.03.2013.

Vremeplov

Pokušavam pronaći dobre svirače koji su i dobri ljudi.
Tim Buckley