Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bright Eyes - People’s Key (Polydor, 2011.g.)

Bright Eyes - People’s Key (Polydor, 2011.g.)Bright Eyes su američki indie-folk bend s dugogodišnjim stažem na alternativnoj i indie sceni. Bend je 1995. godine osnovao pjevač, tekstopisac i gitarist Connor Oberst, a uz njega stalni članovi benda su Mike Mogis i Nate Walcott. Do sada su izdali osam studijskih albuma od kojih je posljednji ’’People’s Key’’ izdan u veljači ove godine.

Mozak benda Connor Oberst se nakon izdavanja albuma ’’Motion Sickness’’ iz 2007. godine posvetio samostalnoj karijeri te zapostavio matični bend, a u jednom trenutku je čak pomislio i na kompletni prestanak rada benda. To je razlog zbog zašto se na novo izdanje benda čekalo gotovo četiri godine. Connor je sad opet tu, sa starim poznanicima i u vrhunskoj formi.

Na ovom albumu bend se odmiče od folk zvuka koji ih je pratio tijekom čitave karijere i prihvaćaju nešto čvršći rock zvuk uz veliku prisutnost sintisajzera i elektronike čime su dobili vrlo moderan zvuk. Album počinje i završava sedam minutnim govorima, a između njih smjestilo se osam kvalitetom ujednačih pjesama. Vrijedi istaknuti prvi singl s albuma ’’Shell Games’’ te ’’Jejune Stars’’ , ’’Triple Spiral’’ i ’’Beginner’s Mind’’. Navedene pjesme obilježene su melodioznošću i živim ritmom.

Mnogi kritičari kažu da je ovo možda i najbolji album Bright Eyesa, ali ipak teško će dostići uspjeh i kvalitetu ’’Lifted or The Story Is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground’’ it 2002. godine.

Miran Milić

Objavljeno 13.04.2011.

Vremeplov

Zamisli život u ritmu muzike za ples. Stvarno.
Jura Stublić