Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bright Eyes - People’s Key (Polydor, 2011.g.)

Bright Eyes - People’s Key (Polydor, 2011.g.)Bright Eyes su američki indie-folk bend s dugogodišnjim stažem na alternativnoj i indie sceni. Bend je 1995. godine osnovao pjevač, tekstopisac i gitarist Connor Oberst, a uz njega stalni članovi benda su Mike Mogis i Nate Walcott. Do sada su izdali osam studijskih albuma od kojih je posljednji ’’People’s Key’’ izdan u veljači ove godine.

Mozak benda Connor Oberst se nakon izdavanja albuma ’’Motion Sickness’’ iz 2007. godine posvetio samostalnoj karijeri te zapostavio matični bend, a u jednom trenutku je čak pomislio i na kompletni prestanak rada benda. To je razlog zbog zašto se na novo izdanje benda čekalo gotovo četiri godine. Connor je sad opet tu, sa starim poznanicima i u vrhunskoj formi.

Na ovom albumu bend se odmiče od folk zvuka koji ih je pratio tijekom čitave karijere i prihvaćaju nešto čvršći rock zvuk uz veliku prisutnost sintisajzera i elektronike čime su dobili vrlo moderan zvuk. Album počinje i završava sedam minutnim govorima, a između njih smjestilo se osam kvalitetom ujednačih pjesama. Vrijedi istaknuti prvi singl s albuma ’’Shell Games’’ te ’’Jejune Stars’’ , ’’Triple Spiral’’ i ’’Beginner’s Mind’’. Navedene pjesme obilježene su melodioznošću i živim ritmom.

Mnogi kritičari kažu da je ovo možda i najbolji album Bright Eyesa, ali ipak teško će dostići uspjeh i kvalitetu ’’Lifted or The Story Is in the Soil, Keep Your Ear to the Ground’’ it 2002. godine.

Miran Milić

Objavljeno 13.04.2011.

Vremeplov

Ne vjerujem da netko mora biti izmučena duša kako bi napisao dobru glazbu.
PJ Harvey