Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bullet For My Valentine – ’’Temper Temper’’ (RCA Records, 2013)

Bullet For My Valentine – ’’Temper Temper’’ (RCA Records, 2013)Velška četvorka Bullet For My Valentine objavlila je svoj četvrti album ’Temper Temper’...

Od prvog singla naslovne ”Temper Temper” fanovi benda su se podijelili na one koji jednostavno mrze nov pravac u kojem bend ide i na one kojima klasični hard rock pristup odgovara.

Drugi singl ”Riot” samo je potvrdio da Bullet više nisu ”oni stari”. Ovo je njihov ”Black” album (Metallica 1991) neki će ga hvaliti da je remek djelo dok će drugi reći da su se prodali.
Djeluje kao da su se Matt Tuck i momci iz benda trudili da od početka do kraja ostanu vjerni ”novom” muzičkom pravcu. Sličnost između pjesama doprinosi da vam 45 minuta glazbe malo ”sporije” prolazi.

Uvodna ”Breaking Point” počinje kao neke starije pjesme Bullet-a ali nastavlja u klasičnom hard rock maniru. Sljedeća ”Truth Hurts” nastavlja isto. Jednostavni ritam u strofi, malo žešći prijelaz u pevljivi refren i, na žalost, ostatak albuma je urađen tim kalupom.

Naslovna ”Temper Temper”, prvi singl, je treća na albumu i svojim jednostavnim rifom i refrenom uspijeva vas malo zainteresira za ostatak albuma.

Laganija ”POW” djeluje kao potencijalni singl. ”Dirty Little Secret” počinje kao izuzetno žestoka BFMV pjesma, kakve su nekad pravili, ali se razvija u power baladu - iznimno nepotrebna pjesma na albumu.

Jedna od odlika ovog albuma su glupi tekstovi, najbolji primjer za to je ”Leech” (Hey, leech / No longer will you suck my blood / You can’t keep away, you need another taste ...). Old School Metal pristup u ”Leech”, ”Saints & Sinners” i ”Riot” je ono što najviše smeta starim fanovima benda.

Još jedna heavy metal balada sa ”Dead To The World”. Tek ”Tears Don’t Fall (Part 2)”, pred sam kraj albuma, je dokaz da dečki baš i nisu imali inspiracije za ovaj album pa su se upustili u reciklažu starih hitova.

’’Temper Temper’’ zatvara ”Livin ’Life (On The Edge Of A Knife)” koja ne nudi ništa novo, ništa zanimljivije od ostalih pjesama na ovom izdanju BFMV.

Generalno dosadan album - previše mekanih rifova, izuzetno pjevni refreni s tek ponekim podsjećanjem na stari Bullet For My Valentine.

Mikica Stanković

Objavljeno 21.05.2013.

Vremeplov

Da bi promijenili svijet prvo morate sabrati svoje misli.
Jimi Hendrix