Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iggy And The Stooges - Ready To Die (Fat Possum Records, 2013.)

Iggy And The Stooges - Ready To Die (Fat Possum Records, 2013.)Kada bi većina albuma bila kao novi Iggy and the Stooges album ’Ready To Die’ svijet bi bio pun dobre glazbe.

Možda im je ovo samo peto izdanje u karijeri koja je započeta još 1967. a nastavljena 2003. poslije skoro trideset godina pauze. Posljednje izdanje ’The Weirdness’ The Stooges su objavili 2007. godine. Obišli su svijet više puta jer su konstantno na turneji.

’Ready To Die’ je možda najiskreniji punk album u posljednjih deset godina, u samo 35 minuta uspjeli su da svojom glazbom prenesu ogromnu količinu energije. Rhythm & Blues na granici s punk-om isti kakav su svirali krajem šezdesetih, sa saksofonom kao dijelom postave, jedinstveno.

Prvi singl ”Burn” otvara album, energično jer to su The Stooges, u sličnom maniru je i sljedeća ”Sex & Money” na kojoj Steve Mackay na saksofonu igra ključnu ulogu u postavi benda. Punk album bez pjesme o tome kako imate loš posao i mrzite ga, nije punk album, ”Job” - treća pjesma.

Nekoliko pjesama kao da je pisano za Leonarda Cohena, a Iggy taj stil pjevanja maestralno izvodi svojim dubokim glasom: ”Unfriendly World” i ”Beat That Guy”.Za naslovnu ”Ready To Die” bi se moglo reći da je klasična The Stooges pjesma. Boogie utjecaji iz šezdesetih su se našli na ”DD ’s”. Folk / western ”The Departed” je laganija i mračnija od većine pjesama i zatvara ovaj album.

Smrt gitariste i osnivača Ron Ashtona, povratak James Williamsona na njegovo mjesto nije ni malo utjecalo na promjenu zvuka The Stooges. Odličan album simboličnog naziva ’Ready To Die’, ako se uzme u obzir da su članovu u prosjeku stari 65 godina.Mikica Stanković


Objavljeno 11.06.2013.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash