Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nick Cave & The Bad Seed – ’Push The Sky Away’ (Bad Seed Ltd.,2013)

Nick Cave & The Bad Seed – ’Push The Sky Away’ (Bad Seed Ltd.,2013)Povratak Nick Cave & The Bad Seed albumom ’Push The Sky Away’ (pet godina nakon’Dig, Lazarus Dig!’ Objavljenog 2008)...

Novo izdanje je prvi materijal sniman bez dugogodišnjeg člana Mike Harveya koji je napustio Bad Seedse 2009. godine nakon 26 godina provedenih u bendu. Kreativne razlike su navedene kao razlog napuštanja benda, a njegova gitara je baš ono što nedostaje na ’Push The Sky Away’.

Kada netko ima tako bogatu karijeru iza sebe očekivanja od novog izdanja su uvijek prevelika. Devet pjesama u preko četrdeset minuta glazbe u kojim Cave obrađuje utjecaj interneta i uporabu google tražilice i wikipediae kao izvora neprovjerenih informacija, formiranje trenutnih trendova i mistično obojenih apsurdnosti.

Autor postavlja pitanje: ”Kako prepoznati i dati težinu onome što je zaista značajno i vrijedno?”. Ovom albumu definitivno fali glazba jer se materijal svodi na recitiranje Cavea uz laganu glazbenu pratnju. Sam Cave ostaje dosljedan svom interpretarinju emocija kroz tekstove.

Nick Cave se već godinama bavi pisanjem glazbe za film i kazalište i nekako se čini da je ta primijenjena glazbena forma završila i na albumu njegovog benda. Letargičan i previše miran ’Push the Sky Away’ ima svoje blistave momente u baladi ”We No Who UR” koja otvara izdanje i prva je objavljena još krajem 2012. godien. Prvi službeni singl ”Jubilee Street” još jedna je značajna pjesma ovog albuma na kojoj pored standardnog benda gostuju i zbor sa gudačima.

Emotivna ”Wide Lovely Eyes” je kao protuteža mračnim ”Water ’s Edge” i ”We Real Cool” koje predstavljaju Bad Seedse u prepoznatljivom svjetlu. ”Finishing Jubilee Street” i ”Higgs Boson Blues” pred kraj albuma djeluju kao odugovlačenje zbog minutaže na disku. Naslovna ”Push The Sky Away” zatvara ovo izdanje u istom maniru: sporo i previše opušteno.

Produkciju je radio Nick Launay s kojim Nick Cave surađuje već godinama. Producirao je posljednja tri albuma Bad Seedsa i oba Grindermana.Prije objavljivanja albuma, Barry Adamson se ponovno priključio bendu koji napustio još 1986. godine.

Mikica Stanković

Objavljeno 28.03.2013.

Vremeplov

Znam što sam učinio za glazbu ali ne zovite me legendom. Zovite me - Miles Davis.
Miles Davis