Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

One Piece Puzzle- Obiteljska Simfonija (2011.g. Menart)

One Piece Puzzle- Obiteljska Simfonija (2011.g. Menart)Dvije godine nakon izdavanja ’’13 zlatnih hitova’’ iz radionice riječke industrial pop četvorke One Piece Puzzle izašao je novi album nazvan ’’Obiteljska simfonija’’. Album dolazi u dvostrukom izdanju, a sastoji se od diska slike i zvuka, na kojem se nalaze video spotovi i diska zvuka na kojem se nalazi dvanest obrada, odnosno remikseva, njihovih pjesama te jedna nova ’’Da! Da! Da!’’ koju su snimili za potrebe predstave ’’Dolina ruža’’. Zanimljivo je da se album ne nalazi u slobodnoj prodaji već će se moći kupiti samo na koncertnim promocijama.

U startu je važno napomenuti i upozoriti fanove OPP-a da se ovaj album u potpunosti razlikuje od onoga na što smo navikli i da će vam teško biti na prvo slušanje prihvatiti novo ruho pjesama, ali nemojte dopustiti da vas to obeshrabri. Disk zvuka podijeljen je kao i svaka prava simfonija na četiri stavka: Invokacija- Dinamično i oslobađajuće; Rezolucija- Organski, ljudski i umjereno drogirano; Revolucija- Plesno i furiozno; Gravitacija- Melankonično i oča(j)(r)avajuće, a pjesme unutar njih su tematski raspoređene.

Pored domaćih inženjera zvuka na albumu sudjeluje i nekoliko stranih. Od njih valja izdvojiti češki dvojac Midi Lidi koji smo ovo ljeto imali priliku par puta vidjeti u Rijeci. Oni su remiksirali pjesme ’’Princeza polucija’’ i ’’Paranoja’’ koja je objavljena kao prvi singl, a ujedno je i jedna od najboljih.

Pjesma ’’Da! Da! Da!’’, jedina je u klasičnom OPP stilu, odličan tekst u pratnji žestoke svirke. D.J Odium je napravio odličan posao s pjesmom ’’Neću stat’’, učinivši je još boljom od originala, gotovo instrumentalnom.

Na pojedinim dijelovima albuma osjete se utjecaji orijentalne i glazbe dalekog istoka, dok se na ’’Derem Rokam Guzim’’ čak osjeti i blues. Pavle aka Pablo pretvorio je agresivnu ’’Tuć tuđu babu’’ u ljetni hit. ’’SuperV12mashina’’ je superubrzana verzija originala u režiji samog benda.

Drugi dio albuma sastoji se od Diska slike i zvuka na kojem se nalaze videospotovi singlova, najve za iste te kratki video o bendu, ukupno jedanaest video uradaka. Dvije ’’Paranoje’’, ’’Mala voćka’’, ’’Tuć tuđu baba’’, ’’Derem Rokam Guzim’’ samo su neki od spotova.

’’Obiteljska simfonija’’ je vrlo zanimljiv i dobar projekt, možda je to bolji izraz nego album, na kojem se nalazi nekoliko stvarno dobrih pjesama, ali ipak opći dojam je da OPP na ovom izdanju nema onu njima zaštitnu i prepoznatljivu žestinu, a na trenutke se gubi i vrišteći vokal.

Ovakvi projekti prava su rijetkost u domaćoj glazbenoj industriji čime ima još veću vrijednost, a ostaje nam samo pričekati još poneku live promociju. Jedina do sad održana je u Zagrebu krajem veljače.


Miran Milić

Objavljeno 29.03.2011.

Vremeplov

Lakše je pisati poznate negoli nepoznate pjesme.
Franci Blašković