Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Red Sparowes: ”The Fear Is Excruciating, But Therein Lies The Answer” (Sargent House,2010.)

Red Sparowes: ”The Fear Is Excruciating, But Therein Lies The Answer” (Sargent House,2010.)Red Sparowes imaju posebno mjesto u mojoj kolekciji. Njihova sjetna ali epska, tragična ali ipak optimistična (do sada) glazba s divnim aranžmanima koji njihove pjesme pretvaraju u rijeku koja neprekidno teče je nešto što zaista volim slušati.

Za razliku od prijašnjih albuma, ovaj album ima drugačiju atmosferu. Na prve dvije ploče gotovo ste mogli čuti onaj mali nezamjetni tračak optimizma kako se probija kroz slojeve muzike. Ovdje, na ovom albumu, optimizam je nešto što umire polaganom i okrutnom smrću.

Muzika i dalje priziva u um predivne prostore koji se šire kako se dinamika mijenja od sporih i „lijenih“ uvoda do eksplozija distorziranih gitara namočenih u reverb. Gitare su doslovno uvaljane u ogromnu količinu delay, reverb i tremolo efekata, a kao šlag na kraju dolazi pedal steel koji okrunjuje gitarske dionice.

Na ovome albumu Red Sparowes su pedal steel upotrijebili više nego na ijednom prethodnom uratku i taj instrument jednostavno daje onaj neki poseban štih svakoj pjesmi u kojoj ga koriste – npr. „A Hail Of Bombs“ ili moj osobni favorit „A Swarm“ gdje u početku pjesme imam osjećaj kao da slušam neki americana, a ne post rock band.

Produkcija je takva da dopušta bendu naglašavanje dinamičkih promjena i pomaže im u stvaranju male priče od svake pojedine stvari. Ovo je album koji definitivno morate slušati glasno.

Ono što ovaj album otkriva jest da promjene članova benda uopće nisu promijenile kreativnu energiju benda; ovo je veoma dobro zaokružen album prepun superiornog, monumentalnog post rocka.

Track list:
1. Truths Arise
2. In Illusions Of Order
3. A Hail Of Bombs
4. Giving Birth To Imagined Saviors
5. A Swarm
6. In Every Mind
7. A Mutiny
8. As Each End Looms And Subsides


Dubic (u suradnji sa www.vilenoise.com)

Objavljeno 18.06.2010.

Vremeplov

Vjeruj u ljubav. Vjeruj u čaroliju. Do vraga, vjeruj u Djeda Božićnjaka. Vjeruju druge. Vjeruj u sebe. Vjeruj u svoje snove. Ako ti nećeš, tko će?
Jon Bon Jovi