Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RiRock abumi: Kraj programa -’’Ovdje pripadam’’ (Nocturne media, 2015)

RiRock abumi: Kraj programa -’’Ovdje pripadam’’ (Nocturne media, 2015)Riječki bend Kraj Programa, čiji su članovi Đina Škulić (vokal), Igor Klanfar (bubanj), Igor Rogović (gitara), Ivan Brajković (gitara), Goran Boneta (gitara) i Dino Ivelja (bas) koji im se pridružio na drugom albumu, već su svojim albumom ’’Kraj programa’’ dali naslutiti da se radi o skupini odlučnih, mladih glazbenika s jasnom vizijom svog glazbenog puta.

Krajem 2015.godine isporučili su nam novi album naziva ’’Ovdje pripadam’’ na kojem se nalazi 12 pjesama čije tekstove potpisuje Đina Škulić , dok su se za glazbu pobrinuli Igor Klanfar, Igor Rogović i Ivan Brajković.

Na prvo slušanje albuma stječe se dojam kompaktnosti i uravnoteženosti kako i u tekstovima tako i u glazbi. ’’Ovdje pripadam’’ je album intimne ispovijesti čija je priča ispričana kroz poglavlja, odnosno pjesme, od ’’Uvoda’’ do posljednje pjesme na albumu ’’Ne boli me’’ zadržali su svoj prepoznatljivi spoj dinamičnih, brzih melodija i nježnog, lirskog vokala.

Album otvara 54’ kratki ’’Uvod’’ te se na njega odmah nastavlja ’’Ovdje priipadam’’ koja započinje gitarskom solažom kojoj se uskoro priključuju bubanj i vokal. Čvrst bubanj, odlične gitare, uvjerljiv vokal i zanimljiv aranžman čine pjesmu prepoznatljivom i radiofoničnom.

Treća pjesma ’’Sve je nestalo’’ jedna je od onih numera za koje znamo da će doprijeti do publike. Poigravanje s dinamikom, pamtljiv refren i kvalitetan tekst.

Dolazimo do ’’Leptira’’ koji osvaja već na prvo slušanje. Pjesmu karakteriziraju zanimljiva vokalna rješenja budući je Đinin vokal istovremeno nježan i krhak, ali snažan i moćan. Ponovno su melodijom i dinamikom napravili lijepu, slušljivu i plesnu pjesmu.

Slijedi nešto brža ’’Budi netko’’ s brzim, čvrstim gitarama i ritam sekcijom koja koja odlučno određuje karakter čitave pjesme.

’’Prazna obećanja’’ je sporija pjesma. Obilježavaju je nježan vokal, zanimljive bubnjarske dionice i jednostavna ali efektna gitarska rješenja.

Sedma pjesma ’’Drugačiji smo stvoreni’’ pjesma s čestim promjenama dinamike i tempa, melodija iz brže i žestoke u tren prelazi u smirujuću, nježnu što je karakteristično za melodije Kraja programa.

Slijedi ’’Vrijeme mijenja se’’ koju karakterizira brza i dinamična svirka i jasan vokal. Nakon nje na redu je ’’Buđenje’’ u kojem imamo izraženiju gitarističku solažu i dominaciju instrumenata nad vokalom.

S ’’Novim ulogama’’ ponovno su ubrzali tempo, da bi u pjesmi ’’Boja mojih riječi’’ unjeli jednu sjetnu notu sporijim pjevanjem, nježnijom melodijom. U zadnje dvije numere gitare imaju svoje momente, zanimljive i lijepe fraze koje obogačuju melodije.

Posljednja numera na albumu je ’’Ne boli me’’. Brza pjesma koja potvrđuje njihovu usviranost i usklađenost.

Slušajući album primjećuje se kako bubanj ima važnu ulogu u glazbenoj podlozi tekstova te poklapanje vokala i instrumenata u zaokruživanju glazbene misli. Drugim riječima, Đinini su tekstovi dobili savršenu glazbenu pratnju koja se poklapa u u riječ ili notu.... Svaka tekstualna misao lijepo je glazbeno naglašena, podcrtana i zaokružena.

Čitav album potvrda je ozbiljnosti i usmjerenosti ovih mladih ljudi, te stepenica više u njihovom glazbenom sazrijevanju.

Popis pjesama:
01. Uvod
02. Ovdje pripadam
03. Sve je nestalo
04. Leptir
05. Budi netko
06. Prazna obećanja
07. Drugačiji smo stvoreni
08. Vrijeme mijenja se
09. Buđenje
10. Nove uloge
11. Boja mojih riječi
12. Ne boli me

Kraj Programa - Ovdje pripadam


ASPaulić

Objavljeno 05.02.2016.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža