Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RiRock albumi: Atmospheric – ’Pričaj mi’ (Croatia Records, 2012.)

RiRock albumi: Atmospheric – ’Pričaj mi’ (Croatia Records, 2012.)Ambient electro pop grupa Atmospheric ove godine proslavila je svoj deseti rođendan i objavila treći studijski album naziva ’Pričaj mi’.

Na albumu čiji naziv govori puno o samoj tematici albuma nalazi se jedanaest novih autorskih skladbi Lade Bartoničeka, glavnog i odgovornog za tekst i glazbu te dvije obrade. To su ’Nina’ Livija Morosina te pjesma ’Uspomena’ Darka Rundeka.

Treći studijski album Atmospheric je najavio autorskom skladbom ’Krhotina’ te obradom ’Uspomena’.

’Pričaj mi’ u glazbenom smislu donosi prepoznatljiv ambijentalni zvuk, lagano melankoničnu atmosferu i poeziju koja egzistira sama za sebe, no tu je i novi ženski vokal koji se odlično uklopio u čitavu priču.

Album je priča podjeljena na poglavlja, pjesme, i dok nam vokal priča svoju priču melodija plete mrežu i spaja pjesmu po pjesmu u jednu cjelinu u koju su se uklopile i obrade koje su zadržavši svoju prepoznatljivost poprimile atmosferični ugođaj.

Dok se prva numera sjajno naslanja na ideju balona iz albuma ’Bubbles’ i jasno nam kaže ’Samo da nisam u gradu’ noseći u sebi pamtljivu i zaraznu melodiju, koje nalazimo i u numerama ’Ruke za mene’, ’Kesten’, osječamo i novitete koji su uglavnom vezani za novi ženski vokal koji do izražaja dolazi u pjesmama ’Krhotina’, ’Pruga’, ’U život moj’...

Među pjesmama svojom se radiofoničnošću i pamtljivošću izdvajaju ’Kesten’, ’Krhotina’ i ’Pričaj mi’ no ovo je ipak album koji treba ispričati odnosno odčitati od početka do kraja. Idealna literatura kao protuteža ubrzalom tempu života i ispraznim vrijednostima koje nam svakodnevno iskaču iz reklama sa svih strana.

Popis pjesama:
1. Samo da nismo u gradu
2. Ruke za mene
3. Nina
4. Kesten
5. Krhotina
6. Pruga
7. Dopusti da...
8. Uspomena
9. Možeš
10. Iznajmljena ljubav
11. Sve u nama
12. U život moj
13. Pričaj mi

Atmospheric - Samo da nismo u graduAS Paulić

Objavljeno 28.05.2012.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)