Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RiRock albumi: My Buddy Moose - ”My Buddy Moose” (Dancing Bear, 2006.)

RiRock albumi: My Buddy Moose - ”My Buddy Moose” (Dancing Bear, 2006.) Glazba koju stvaraju My Buddy Moose referira se na široku lepezu američkih roots stilova, od rock’n’rolla do soula i countryja, uz nešto malo utjecaja punka i garagea. Nezaobilazni utjecaji, ne nužno i kopirajući rukopis grupe priziva naslijeđe The Flying Burrito Brotherse, Grama Parsonsa i, barem po posve subjektivnoj prosudbi, rane radove kultnih americana pustinjaka Green On Red. Sva ova imena navodim samo iz jednog razloga - pretpostavljam da niste još čuli Mooseovce. Ako ste imali prilike vidjeti Luku Benčića i prijatelje u nekom live izdanju (InMusic Festival sa Franz Ferdinand, u zagrebačkom Ksetu sa Steveom Wynnom, negdje u Rijeci...) onda zanemarite gornje redove, znate o čemu se radi.

Luka je autor pjesama i cjelokupni tracklisting je proizašao kao i većina pjesama popularne glazbe - iz ljubavne boli & pratećih emotivnih jada, u ovom slučaju songwritera s riječkih ulica u čijoj je vizuri Rijeka luka u koju su nekako dospjeli zvukovi američke pustinje. Na sreću, iskaz My Buddy Moosea nema nikakve veze s ”desantom” nekoliko tisuća vojnika američke mornarice koja svakih par godina svrati na pijančevanje i raskalašeni provod u ovoj jadranskoj luci. I bolje da je tako...

My Buddy Moose su uz pomoć gitarista bendova The Bambi Molesters i The Strange Dalibora Pavičića snimili neopterećeni prvijenac koji zrači ”amerikaniziranim” glazbenim rukopisom i ostavlja sasvim dobar dojam grupe koja prvenstveno ”odlično zvuči u nekom zadimljenom baru”.

Garažni nasljeđe prijašnje im formacije The Stoned Cows za ovo studijsko predstavljanje prigodno je ušminkano proširenom paletom zvukova mandoline (raspoloženi Matko Botić), trube i harmonike, no ipak, album na momente ostavlja dojam da su My Buddy Moose u studijskim uvjetima donekle suzdržano odsvirali odabrane numere. Ipak, kao favoriti se izdvajaju ”Music”, ”Ocean”, ”Streets”, ”Waiting for Explosion” i završna ”Crossin’ the Big River” odrađena u Molesters/Morricone maniri, ostavljaju dovoljno prostora za svjetlu budućnost ”riječkih Amera”.

Pjesme:

Heartbreak Hotel
Bad Day
Sundays
Music
Streets
I Know I Gotta Stop
Now She’s Lonely
Waiting for Explosion
Ocean
Better Rock’n’roll
Awakening
Crossin’ the Big River

Robert Paulić

Objavljeno 22.06.2006.

Vremeplov

Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje.
Ray Charles