Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

RiRock albumi: My Buddy Moose - ”Wonderful Feeling of Emptiness” - Čvrsto, glasno i zrelo

RiRock albumi: My Buddy Moose - ”Wonderful Feeling of Emptiness” - Čvrsto, glasno i zreloČetiri godine nakon debi albuma riječka skupina My Buddy Moose snimila je novi album naziva ”Wonderful Feeling of Emptiness”. Već i sama činjenica da su gosti na albumu Chris Eckman frontmen grupe The Walkabouts i član The Strangea te Howe Gelb lider alter country rock grupe Giant Sand govori o kvaliteti ovih glazbenika.

Pjesma ”Finally” pametno je odabrana za otvaranje novog albuma riječke skupine My Buddy Moose. Dinamična i vesela, lakopamtljive melodije u kojoj su u prvom planu gitara i mandolina čije se dionice isprepliću.

”Something To Cry About” pjesma je sporijeg tempa, a kao back vokali dečkima se pridružuju cure iz vokalne skupine Rivers koje svojim baršunastim vokalima upotpunjuju doživljaj ove moose-ovske balade.
Preslušavšavanjem tek dvije pjesme novog albuma My Buddy Moose stvara se dojam sigurnih svirača, profesionalaca koji svojim instrumentima točno izražavaju što žele.

U pjesmi koja slijedi kao gost se pojavljuje Leon Brenko na električnom klaviru. Šuškalice i cow bell svakako daju pjesmi ”Alone” zanimljiv prizvuk. Lijep primjerak garage rocka.

”Scary feeling”, pjesma ozbiljnog naziva donosi i ozbiljniji zvuk. I dok gitara lagano plete priču ritam sekcija osigurava da sve teče glatko. Nakon minutu i pol ritam ubrzava, slijedi brži instrumentalni dio, smiraj i veliko finale.

Pjesmu po pjesmu stigli smo do pete numere na albumu, pjesme ”Morninig”. Ono što oduševljava je da su sve pjesme do sada jednako dobre, odnosno odlične. Promjene ritma, koketiranje s različitim žanrovima od garage rocka, countryija, country - rocka, te izvrsni tekstovi i aranžmani dokaz su kako su My Buddy Moose iako možda mladi bend na hrvatskoj glazbenoj sceni talentirana skupina individualaca koja svojom glazbom stvara čaroliju na njima svojstven način.

Pjesma ”Tonight” donosi iznenađenje u vidu ugodnog ženskog vokala Silvije Gačine. Glasovi Silvije i Luke, skladna i uvjerljiva interpretacija, te zvuk mandoline i ovu pjesmu učinili su jednom od onih koje će se još dugo pjevušiti.

”Drunk” je pjesma simpatičnog teksta i dobre glazbe. Kao na jednoj ranije i tu su dečki odlučili kombinirati sporiji početak s bržim refrenom te ubacili instrumentalni dio u kojem do izražaja dolaze njihove sviračke vještine. Ovo je ujedno i najduža pjesma na albumu.

A nakon najduže, slijedi najbrža. Radi se o pjesmi ”Dance” na kojoj je svoj glazbeni doprinos dao Eckman i u kojem su u prvom planu odlične gitare.

Zanimljivi aranžmani i vrhunska produkcija pomogli su da se grupa My Buddy Moose pokaže kao ozbiljna grupa vrsnih glazbenika koji pametno manipuliraju različitim glazbenim žanrovima te svoje glazbeno znanje koriste kako bi stvorili nešto jedinstveno.

Pjesma ”Las nubes peligrosas” zanimljiv je iskok iz dosadašnjeg ritma i osjećaja koji album donosi. Različitost pojačava pjevanje na španjolskom. I dok Luka solidno interpretira tekst na španjolskom Petra je vrlo uvjerljiva i donosi poseban senzibilitet.

U pjesmi po kojoj je album i dobio ime ”Wonderful feeling” dečkima se pridružuju Leon Brenko i Howe Gelb na gitari. Pjesma nam nakon prethodne numere vraća dobro poznati moosoe-ovski zvuk, te potvrđuje njihovu glazbenu zrelost.

”When I Say” je pjesma brzog tempa u kojoj se osjeti njihova uigranost. Posljednja numera na albumu je pjesma ”I don’t Care”, sporog je karaktera te se u njoj isprepleću melodije dviju gitara i Lukino pjevanje. Kao što je ”Finally” bila savršeno otvaranje albuma tako je i ”I Don’t Care” odlično odabrana pjesma kojom je zaokružen čitav album.

Popis pjesama:

1. Finally
2. Something To Cry About
3. Alone
4. Scary Feeling
5. Morninig
6. Tonight
7. Drunk
8. Dance
9. Las nubes peligrosas
10. Wonderful Feeling
11. When I Say
12. I don’t Care

Anamarija Simčić Paulić

Objavljeno 01.04.2010.

Vremeplov

Od sebe očekujem duplo od onoga što očekujem od drugih.
James Brown