Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tv On The Radio - ’’Nine Types Of Light’’ (Interscope Records, 2011.)

Tv On The Radio - ’’Nine Types Of Light’’ (Interscope Records, 2011.)Jedan od najboljih svijetskih alternativnih bendova Tv On The Radio izdao je novi album. Radi se o njihovom petom studijskom izdanju imena ’’Nine Types Of Light’’. Album se može naći u tri različita izdanja: osnovno, deluxe i iTunes izdanje. Osnovno izdanje sadrži 10 pjesama dok deluxe i iTunes izdanja sadrže 3, odnosno 4 dodatne snimke. Zanimljivo je to što je uz album snimljen i istoimeni film, no više o njemu nešto kasnije.

’’Nine Types Of Light’’ dolazi tri godine nakon izdavanja vrlo hvaljenog ’’Dear Science’’, koji je po mnogima njihov najbolji album, što novo izdanje stavlja u dosta tešku poziciju. No, Tv On The Radio je ponovno uspio i snimio još jedan odličan album, u najmanju ruku dobar kao i prethodni. I na ovom su izdanju primjenili uspješnu formulu kombiniranja lakših i bržih pjesama. Kao i na ranijim izdanjima bend koristi čitav spektar različitih instrumenata, uz možda nešto veću prisutnost elektronike, odnosno loopova.

Album je najavio singl ’’Will Do’’, ljubavna balada o neuzvračenoj ljubavi, jedna od najboljih na ovom izdanju. Odlične ’’Caffeinated Consciousness’’ i ’’New Cannonball Blues’’ nešto su žešće i brže stvari, na tragu ranijih uspješnica. Prva stvar na albumu je ’’Second Song’’, u njoj dolazi do izražaja prepoznatljivi soul vokal, također odlična. ’’Keep Your Heart’’ i ’’You’’ su potpune laganice kojima bi više odgovaralo da zatvaraju album. Tu su još vrlo dobre ’’Forgotten’’, ’’Repettition’’, ’’New Future Shock’’...

Možda i najveća posebnost ovog izdanja je, već spomenuti, film. Film je zapravo vizualizacija čitavog albuma, na kojem se nalaze spotovi za svaku pjesmu te intervjui s nepoznatim stanovnicima New Yorka, koji govore o različitim temama kao što su ljubav, snovi, slava i budućnost. Na njemu su radili članovi benda, suradnici, prijatelji te članovima benda omiljeni filmaši.

Članovi benda su radili na novom albumu svega tri mjeseca, a to im je izgleda bilo sasvim dovoljno da naprave odličan album plus film. Uz to je većina članova radila na samostalnim projektima, no izgleda da im ideja i kreativnosti ne nedostaje, dapače. Na kraju je važno napomenuti da Tv On The Radio ovo ljeto stiže u Zagreb na T-Mobile InMusic festival.

Miran Milić

Objavljeno 26.05.2011.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com