Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

100 MINUTA SLAVE

”100 minuta Slave” je treći dugometražni film redatelja Dalibora Matanića (”Blagajnica želi ići na more”, ”Fine mrtve djevojke”, ”Suša”) kojim on nastavlja svoju filozofiju robota gdje prikazuje sudbine ljudi koje je društvo dočekalo na lakat.

Osim po potresnoj ljubavnoj priči koja prati zanos dvoje umjetnika uhvaćenih u zamkama vremena u kojem su trajali, gluhonijeme slikarice Slave Raškaj (Sanja Vejnović) i njenog mentora Bele Csikosa (Miki Manojlović), film je znakovit po iznimnom soundtracku koji je djelo Matanićevih stalnih suradnika Jure Ferine i Pavla Miholjevića (spiritus movensa grupe Svadbas).
Dinamični duo je do sada, između ostalog glazbenog djelovanja, objavio soundtrack iz filma Lukasa Nole ’’Sami’’ (Alka Records 2001), i album ’’F.m.d. sessions’’(Menart,2002.), soundtrack iz filma Dalibora Matanića ’’Fine mrtve djevojke’’, za koji su nagrađen Porinom u kategoriji najboljeg albuma kazališne ili filmske glazbe. Slijede daljnje suradnje sa Daliborom Matanićem na kratkometražnom igranom filmu ’’Suša’’ i cjelovečernjem igranom filmu ’’100 minuta Slave’’ (2005).

”Najnevjerojatnija istina do koje sam došao radeći na filmu o Slavi Raškaj jest ta da se 100 godina kasnije, malo što promijenilo. Još uvijek principu mase jako zasmeta kad se pojavi netko s čistim instinktima...” izjava je redatelja koji smatra da je ovaj film definitivno korak naprijed u njegovom izričaju te da je sa svojom ekipom uspio pomaknuti granicu u elementima filmskog izražavanja na našim prostorima.
Film ”100 minuta Slave” po Republici Hrvatskoj distribuira Blitz, a svečana premijera će biti održana u zagrebačkom kinu Cinestar 27. travnja nakon koje film kreće u svim kinima u hrvatsku distribuciju, pa tako i u Rijeku.
Detalje pogledajte na web siteu redatelja www.dalibormatanic.com.

Objavljeno 14.04.2005.

Vremeplov

Ono što me razbjesni je kada mi sedam ili osam svinja iz diskografske kuće govori što da obučem.
Sinead O’Connor