Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

2008. u Rijeci počela u znaku rocka

Zasigurno najbolji organizirani doček Nove 2008. godine u Hrvatskoj dogodio se upravo na riječkom Korzu gdje je 2007. svečano ispratilo oko 12 tisuća riječana i njihovih gostiju uz zvukove grupa Laufer, Jinx i Quasarr.

Grad Rijeka i Svid radio kao organizatori dočeka svojim su inzistiranjem na ”novom konceptu Dočeka” pokazali da je upravo riječki rock kao najveći brend Rijeke u kombinaciji s ”jakim urbanim izvođačem” na samo Silvestrovo potpuno nadmašio i najskeptičnija očekivanja, te da je posve prihvaćen i od samih žitelja Rijeke.

Iako su ih u Novu godinu svojim hitovima uveli odlični i raspoloženi članovi Jinxa, riječani su svojim dočekivanjem kultnih Laufera koji su oko 1:10 sati izašli na pozornicu uz taktove pjesme ”Lopov Jack”, pokazali koliko im je stalo da ih u 2008. dočeka njihov omiljen bend predvođen karizmatičnim Damirom Urbanom.

Od stalnih pozadinskih hitova ”svidovskog” DJ dvojca DoubleDecker i elegantnog koncertnog otvaranja Quasarra, preko bogatog repertoara Jinxa, pa sve do ”razvaljivanja” gotovo svih pjesama iz repertoara vrhunskih Laufera, te na bis zajedno s publikom otpjevane ”Budi moja voda”, riječki je doček bio upravo onakav kakav gradu na Rječini i priliči. Moderan, otvoren, rockerski i - svoj, posve suprotan nekoj drugoj ”Rijeci” iz davnih 80-ih koju su Lauferi opjevali s gostom Valterom Kocijančićem iz Parafa.

Nadajmo se da će se ova dobitna kombinacija nastaviti i idućih godina, te uz angažman nekog jakog stranog glazbenog imena postati i dijelom gradske tradicije - uprkos uvriježenom lakoglazbenom folkloru većine ostalih hrvatskih gradova.

Objavljeno 02.01.2008.

Vremeplov

Lakše je pisati poznate negoli nepoznate pjesme.
Franci Blašković