Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

2008. u Rijeci počela u znaku rocka

Zasigurno najbolji organizirani doček Nove 2008. godine u Hrvatskoj dogodio se upravo na riječkom Korzu gdje je 2007. svečano ispratilo oko 12 tisuća riječana i njihovih gostiju uz zvukove grupa Laufer, Jinx i Quasarr.

Grad Rijeka i Svid radio kao organizatori dočeka svojim su inzistiranjem na ”novom konceptu Dočeka” pokazali da je upravo riječki rock kao najveći brend Rijeke u kombinaciji s ”jakim urbanim izvođačem” na samo Silvestrovo potpuno nadmašio i najskeptičnija očekivanja, te da je posve prihvaćen i od samih žitelja Rijeke.

Iako su ih u Novu godinu svojim hitovima uveli odlični i raspoloženi članovi Jinxa, riječani su svojim dočekivanjem kultnih Laufera koji su oko 1:10 sati izašli na pozornicu uz taktove pjesme ”Lopov Jack”, pokazali koliko im je stalo da ih u 2008. dočeka njihov omiljen bend predvođen karizmatičnim Damirom Urbanom.

Od stalnih pozadinskih hitova ”svidovskog” DJ dvojca DoubleDecker i elegantnog koncertnog otvaranja Quasarra, preko bogatog repertoara Jinxa, pa sve do ”razvaljivanja” gotovo svih pjesama iz repertoara vrhunskih Laufera, te na bis zajedno s publikom otpjevane ”Budi moja voda”, riječki je doček bio upravo onakav kakav gradu na Rječini i priliči. Moderan, otvoren, rockerski i - svoj, posve suprotan nekoj drugoj ”Rijeci” iz davnih 80-ih koju su Lauferi opjevali s gostom Valterom Kocijančićem iz Parafa.

Nadajmo se da će se ova dobitna kombinacija nastaviti i idućih godina, te uz angažman nekog jakog stranog glazbenog imena postati i dijelom gradske tradicije - uprkos uvriježenom lakoglazbenom folkloru većine ostalih hrvatskih gradova.

Objavljeno 02.01.2008.

Vremeplov

Mislim da je situacija sada, koliko se god mi svi volimo žaliti, puno bolja nego onda kada smo mi kretali s bendom. Promijenio bih jedino stav mladih ljudi prema politici, mislim da mladi nisu ni svjesni koliku moć imaju i koliko mogu toga promijeniti ako se pokrenu.
Mile Kekin (Hladno Pivo)