Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

6. izdanje Jazz ExTempore

6. izdanje Jazz ExTempore Nakon međunarodnih uspjeha prvih pet izdanja projekta, od 15. do 18. studenog Opatija će ugostiti 6. izdanje Jazz ExTempore projekta u organizaciji udruge Liburnia Jazz.

Osim što je Jazz Ex Tempore jedan od vrlo rijetkih kulturnih projekata u Hrvatskoj koji gostujuće umjetnike aktivno uključuje u stvaralački proces, postao je i hrvatski kulturni izvozni proizvod.

Nakon premijernih koncerata i radionica u Opatiji, Zagrebu, Rovinju i Grožnjanu, Jazz Ex Tempore je prije dvije godine osvojio i Europu s nekoliko turneja na jazz festivalima i klubovima u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Bugarskoj i Srbiji. Posebna zanimljivost ovog projekta jest istraživanje sličnosti i razlika između različitih kulturnih tradicija i glazbenih izraza.

Termin ”ex tempore” poznat je uglavnom iz likovnih umjetnosti kada se organiziraju izložbe novih umjetničkih djela nastalih u zadanom, ograničenom i točno određenom vremenu i mjestu.

Jazz Ex tempore okuplja eminentne glazbene umjetnike iz nekoliko zemalja koji će tijekom jednotjednog boravka u Opatiji zajednički muzicirati i pokušati stvoriti fuziju različitih glazbenih tradicija.

Da bi bilo još neizvjesnije, radi se o umjetnicima koji se međusobno ne poznaju i nikada nisu zajedno svirali.

6. izdanje Jazz Ex tempore okuplja eminentne glazbene umjetnike iz nekoliko zemalja koji će tijekom jednotjednog boravka u Opatiji zajednički muzicirati i pokušati stvoriti fuziju različitih glazbenih tradicija.

Da bi bilo još neizvjesnije, radi se o umjetnicima koji se međusobno ne poznaju i nikada
nisu zajedno svirali.

Voditelj projekta Elvis Stanić, ove godine je pozvao dvojicu vrsnih makedonskih glazbenika, braću Dirana i Garu Tavitjana te jamajkanskog basista Alvisa Reida. Tako ćemo moći čuti još jednu ”nemoguću” glazbenu miksturu - reggae s makedonskim nepravilnim dobama ? Ili spoj mediteranske ijamajkanske melodioznosti uz balkanske ritmove?

Svaki od glazbenika će održati i radionicu odnosno tzv. otvoreni jazz talk posvećen svojoj glazbenoj tradiciji, odnosno vlastitom glazbenom putu i osobnim iskustvima. Radionice su vrlo neformalne i namijenjene najširoj publici, kako glazbenicima tako i svima koje zanima upoznavanje s različitim kulturama i umjetnicima.

JAZZ TALKS / OPEN WORKSHOPS
OPATIJA
VILLA ANTONIO, 20,00 h

15. XI. 2010.

Diran i Garo Tavitjan : Makedonska tradicionalna glazba

16. XI. 2010.

Garo Tavitjan : Makedonski ritmovi i improvizacije

17. XI. 2010.

Alvis Reid : Reggae i jazz


Ulaz besplatan

KONCERT

OPATIJA
VILLA ANGIOLINA
18. XI. 2010. 21,00 h

Cijena ulaznice 50,00 kn
Prodaja ulaznica sat vremena prije koncerta

Objavljeno 11.11.2010.

Vremeplov

Uštekao sam se u pojačalo i sve potenciometre odvrtio do kraja. Ma, bolio me đon za zvuk. Samo da to zvuči glasno, moćno i iskreno...
Valter Kocijančić (Paraf), intervju za RiRock.com