Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

6. Liburnia film festival u Ičićima

6. Liburnia film festival u IčićimaU četvrtak, 28. kolovoza, u organizaciji udruga ”Moji Ičići” i ”Filmaktiv” započinje 6. Liburnia Film Festival, po svojoj prilici najneobičnija mala filmska smotra u Hrvatskoj.

Ne samo da primorskoj publici LFF nudi priliku da pogledaju najbolja aktualna hrvatska dokumentarna ostvarenja, već im ponajbolje ”friške” hrvatske dokumentarce servira u pravoj mediteranskoj atmosferi - usred lučice u Ičićima, s otvorenim kinom udaljenim tek desetak metara od mora.

Ove godine Liburnia Film Festival ugostit će u konkurenciji, po izboru selektora Olivera Sertića, 18 naslova kratkometražnog i dugometražnog dokumentarnog filma među kojima će se naći i filmovi koji su već ozbiljno započeli svoj proboj izvan granica publike. Na LFF repertoaru ove će se godine tako, između ostalog, moći pogledati na Sarajevo Film Festivalu ”svježe” nagrađeni novi dokumentarac antiratne poruke Gorana Devića ”Tri”, te ”Slučajni sin”, hvaljeni dokumentarac Tomislava Mršića i Roberta Zubera o Zuberovoj potrazi za roditeljima. Tu je i novi, neobičan dokumentarac Igora Mirkovića ”L.A. nedovršeno” u kojem je autor pratio nastanak velebne slike Lovre Artukovića u Berlinu, popularna ”Hip hop priča iz Hrvatske: 50lp osvaja scenu ili kako postati rapper u 6 brzih školskih sati” Igora Kolovrata i ”Panj Pun Olova” renomiranog Branka Schmidta, dok festival otvara, izvan konkurencije, jedan od najzanimljivijih dokumentaraca ambijentiranih u Rijeci posljednjih godina - ”Amato” Dražena Ilinčića, priča o poznatom riječkom kino-amateru Amatu Kurtesu.

Zadatak da izaberu najbolja ostvarenja ove je godine povjeren renomiranom žiriju u sastavu Ana Hušman, Silvio Mirošničenko i Nikola Strašek, a festival nije nikad bio jači ni po broju gostiju - autora filmova u konkurenciji. Publici će u Ičićima svoje filmove uživo predstaviti Goran Dević, Robert Zuber, Tomislav Mršić, Irena Škorić, Igor Kolovrat, Marko Lukanović i Nadija Mustapić, te mnogi drugi.

Još 6 dokumentarnih filmova bit će prikazano izvan konkurencije, između ostalog i najbolja ostvarenja sa 7. Revije amaterskog filma i Dokumentarnog festivala rock filma. Tijekom trajanja festivala već će se tradicionalno održati i radionica dokumentarnog filma, a svake večeri program završava i prigodnim koncertom.

Festival u lučici u Ičićima traje do nedjelje 31. kolovoza kad završava dodjelom nagrada i koncertom kultne grupe ”7 nedvojbenih”.

Kompletan program s opisima filmova i detaljnim informacijama može se naći na web adresi www.liburniafestival.com.

Objavljeno 25.08.2008.

Vremeplov

Uistinu vjerujem u ljubav. Ne mogu reći da sam 100 posto uspješan na tom području, ali smatram da je to jedno od nekolicine ljudskih iskustava vrijednih truda.
Trent Reznor (Nine Inch Nails)