Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

9. Liburnia Jazz Festival @ Opatija

9. Liburnia Jazz Festival @ Opatija9. Liburnia Jazz Festival održat će se u Opatiji od 3.-5. srpnja. U tri dana održat će se 20 koncerata na 8 pozornica raspoređenih po čitavom gradu. Posebnost Liburnia Jazz Festivala su i dvije pokretne pozornice Jazz bus i Jazz boat.

Jazz Bus je opatijsko-riječki turistički autobus koji će od Opatije do Rijeke putovati s jazz bandom na krovu. Jazz Boat je turistički brod Contessa Toursa koji će ploviti rivijerom uz live jazz, fritule i bisku. Cijena ovog krstarenja je 60 kn, a ulaznice se mogu kupiti u svim opatijskim agencijama i hotelima.

Glavni dio Festivala na Ljetnoj pozornici u petak 3. 07. otvara kultni njujorški trio Medeski, Martin & Wood s jedinstvenom interpretacijom glazbe Johna Zorna i predstavljanjem albuma Zaebos.

U subotu, 4. 07. čut ćemo Ex Tempore Orchestra – umjetnički eksperiment nastao na ovogodišnjem 4. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Europu. Iste večeri nastupit će i Mario Canonge Trio, neizmjerno talentirani pijanist-virtuoz koji je cijelu svoju karijeru posvetio otvaranju novih glazbenih horizonata, te promoviranju tradicionalne glazbe Haitija, Kube i svog rodnog Martinika.

Posljednjeg dana Festivala – nedjelja, 5. 07. – jazz poslastica za kraj – koncert „nove, velike trubačke nade jazza“ – Christian Scott Quintet. Ovaj „mladić s trubom“ je osvojio i jazz puriste i hip hop zajednicu čvstim osobnim imageom, jasnim i neskrivenim glazbenim uzorima, te snažnim i odlučnim političkim stajalištima i po mnogočemu je jedinstvena i specifična pojava na današnjoj glazbenoj sceni.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 200 kn, pojedinačnih 60/80 kn u pretprodaji (80/100 kn na dan koncerta), a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i Festivalu Opatija.

Objavljeno 26.06.2009.

Vremeplov

Nemam nikakvih idola i uzora... samo sebe.
GG Allin