Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

9. Liburnia Jazz Festival @ Opatija

9. Liburnia Jazz Festival @ Opatija9. Liburnia Jazz Festival održat će se u Opatiji od 3.-5. srpnja. U tri dana održat će se 20 koncerata na 8 pozornica raspoređenih po čitavom gradu. Posebnost Liburnia Jazz Festivala su i dvije pokretne pozornice Jazz bus i Jazz boat.

Jazz Bus je opatijsko-riječki turistički autobus koji će od Opatije do Rijeke putovati s jazz bandom na krovu. Jazz Boat je turistički brod Contessa Toursa koji će ploviti rivijerom uz live jazz, fritule i bisku. Cijena ovog krstarenja je 60 kn, a ulaznice se mogu kupiti u svim opatijskim agencijama i hotelima.

Glavni dio Festivala na Ljetnoj pozornici u petak 3. 07. otvara kultni njujorški trio Medeski, Martin & Wood s jedinstvenom interpretacijom glazbe Johna Zorna i predstavljanjem albuma Zaebos.

U subotu, 4. 07. čut ćemo Ex Tempore Orchestra – umjetnički eksperiment nastao na ovogodišnjem 4. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Europu. Iste večeri nastupit će i Mario Canonge Trio, neizmjerno talentirani pijanist-virtuoz koji je cijelu svoju karijeru posvetio otvaranju novih glazbenih horizonata, te promoviranju tradicionalne glazbe Haitija, Kube i svog rodnog Martinika.

Posljednjeg dana Festivala – nedjelja, 5. 07. – jazz poslastica za kraj – koncert „nove, velike trubačke nade jazza“ – Christian Scott Quintet. Ovaj „mladić s trubom“ je osvojio i jazz puriste i hip hop zajednicu čvstim osobnim imageom, jasnim i neskrivenim glazbenim uzorima, te snažnim i odlučnim političkim stajalištima i po mnogočemu je jedinstvena i specifična pojava na današnjoj glazbenoj sceni.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 200 kn, pojedinačnih 60/80 kn u pretprodaji (80/100 kn na dan koncerta), a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i Festivalu Opatija.

Objavljeno 26.06.2009.

Vremeplov

Nakon sastanaka u nekoliko hrvatskih diskografskih kuća, saznali smo da bi, osim što bi nam potpisivanje za njih oduzelo dobar dio autorskih prava na naše pjesme, što je samo po sebi nebuloza, promocijski dobili manje nego načinom koji smo sami odabrali. Ovo su, vjerovali ili ne, riječi direktno iz usta ljudi koji su nam nudili diskografski ugovor.
Borjan B. (The Orange Strips)