Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Adio Tonči! Urban & 4 imaju novog gitaristu

Splićanin Ante Tonči Radić, donedavno na višegodišnjem privremenom radu u Rijeci na mjestu gitariste u grupi Urban & 4, od prije par dana više nije član, po mnogima, najpopularijeg riječkog (i hrvatskog) glazbenog sastava. Vijest o promjeni unutar grupe Damira Urbana je potvrđena i službeno, a iznenađujuća je za mnoge štovatelje njihovog rada, obzirom da se ne radi o instrumentalisti, već i o ko-autoru dijela poznatih Urbanovih pjesama (”Mjesto za mene”, ”Moja”, ”Aroma Satanica”, ”Tako glupi” i ”Tvoj gen”). Damir Urban je bend ”4” ustalio tek nakon višestruko nagrađivanog albuma ”Žena dijete”, a mnogima su prirasli srcu zahvaljujući upravo svojoj neizmernoj koncertnoj energiji.

Tonči Radić, koji je otišao iz benda zbog zdravstvenih problema, odsvirao je prije dva mjeseca električnu gitaru (uz Vlatka Stefanovskog) na novoj Gibonnijevoj pjesmi ”Sebi dovoljna” koja je dostupna na download isključivo putem interneta na T-portal stranicama. Kako Urban & 4 u starom sastavu zvuče uživo provjerite u Ri-rock mp3 sekciji gdje možete besplatno downloadati pjesmu ”Mala truba”.

Novi Urbanov gitarist je Luka Toman iz Rijeke. On nije nepoznato ime riječke rock scene, naime, svirao je sa curama iz Meritas, dio je grupe Sinteza koja se nedavno okupila u nakani spajanja različitih glazbenih stilova, a predaje i kao profesor na riječkoj Muzičkoj akademiji.

Premijeru nove postave Urbana & 4 možete vidjeti ove nedjelje na HTV-u u emisiji ”Nedjeljno popodne” u 17 sati, gdje će izvesti dvije pjesme uživo.

Objavljeno 10.02.2006.

Vremeplov

Moć novca je najmoćnija energija koja postoji, samo je ona strahovito često zloupotrijebljena. Novac drži cijelu strukturu našeg društva.
Mila Elegović, glumica