Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Akcija ”Uzmi ili ostavi”

Akcija ”Uzmi ili ostavi”U sklopu ovogodišnjeg festivala ”InterAkcijE”, Infoshop Škatula Vas poziva, još jednom, na razmišljanje! Što Vam treba, a što Vam ne treba? Što Vam je zaista potrebno, a što ipak može biti potrebnije nekom drugom. Odgovor na to svakako je ”Uzmi ili ostavi”; akcija koja već zapaženo i kontinuirano djeluje na području Rijeke i šire.

Pojasnimo o čemu je riječ! ”Uzmi ili ostavi” se bazira na alternativnoj ekonomiji i samim tim omogućava neposredno razmjenjivanje dobara koja nisu svima pristupačna. Nažalost, živimo u svijetu u kojem nepotrebno gomilamo stvari koje ne koristimo, a još uvijek su funkcionalne i potrebne prijateljici, susjedu ili nekoj drugoj osobi. Vrijednost svih tih stvari je neprocjenjiva, odnosno ne može se izraziti u novcu - i baš zato u ”Uzmi ili ostavi” ’dućanu’ ništa se ne kupuje nit prodaje, već samo razmjenjuje.

No, koje su to stvari koje možemo razmijeniti? Sve – od obuće do odjeće, od alata do namještaja, od knjiga i cd-a pa sve do dječjih potrepština. Ove godine posebni naglasak stavljamo na slikovnice, knjige i kazete za djecu koje, također, nepotrebno prikupljaju prašinu, a znamo koliko su skupe.

Sakupljanje stvari odvijat će se tijekom mjeseca travnja, točnije od 19.04. pa sve do 30.04. 2010., u prostoru SU Molekula i to svakim radnim danom u jutarnjim i večernjim satima.

Sve prikupljeno bit će razvrstano i izloženo za direktnu razmjenu na Kontu (ispred hotela Kontinetal), u subotu 1. svibnja 2010. od 12 sati gdje će se uz glazbu i kolektiv ”Hrana, a ne oružje” ’odraditi’ prvomajsko druženje.

Akcija je organizirana u suradnji sa Drugim Morem.

Za sve informacije možete doći osobno u SU Molekula (ex Ivex – Delta 5/1), provjeriti dodatno na web adresi http://skatula.anarhija.org/ ili na kontakt broj: 0917897255.Objavljeno 22.04.2010.

Vremeplov

Studijsko snimanje je ustvari samo dokumentiranje našeg rada, dok su nastupi uživo ono što mi jesmo.
Edi Maružin (Gustafi)