Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Applause please: Rijeka u rujnu priprema seminar o razvoju publike

Applause please: Rijeka u rujnu priprema seminar o razvoju publikeRazvoj publike jedna je od gorućih kulturnih tema današnjice, stoga joj Rijeka 2020 - Europske prijestolnice kulture ove jeseni, od 04. do 06.09., posvećuje trodnevni međunarodni seminar Applause please...

Razumijevanje profila i potreba budućih korisnika kulturnih i društvenih sadržaja predstavlja jedan od ključeva za uspješno ostvarenje programskih aktivnosti Europske prijestolnice kulture. Dosadašnja iskustva gradova EPK pokazuju kako aktivno sudjelovanje publike, s posebnim naglaskom na promjenu pristupa i uključivanje lokalnog stanovništva, predstavlja značajan izazov za organizatore, posebice ako se uzme u obzir da univerzalni ”ključ uspjeha” ne postoji. Strategiju uspješnog, dugoročnog razvoja i uključivanja publike nužno je stoga temeljiti na razumijevanju te razlikovanju različitih profila potencijalne publike.

U Rijeci će se na temu razvoja publike razgovarati s međunarodnim stručnjacima s dugogodišnjim iskustvom u navedenom području. Među njima su Alessandra Garibaldi (Fitzcarraldo), Cristina Da Milano (ECCOM), Jonathan Goodacre (The Audience Agency), Armelle Stépien (Théâtre national de la Colline), Sofia Tsilidou (NEMO; Hellenic Ministry of Culture and Sports, Greece), Niels Righolt (Danish Centre for Arts & Interculture), Paul Bogen (Olivearte Culture Agency), Mary McCarthy (Cork 2005) i Agata Etmanowitz (Impact Foundation). Polaznike očekuju predavanja, radionice i brojni primjeri dobre prakse.

Seminar je namijenjen zaposlenicima EPK agencija koje se pripremaju preuzeti tu titulu u nadolazećim godinama, zatim partnerskim organizacijama Rijeke 2020 te intendantima, kulturnim menadžerima i osobama zaduženim za marketing, prodaju i animaciju publike pri umjetničkim organizacijama/institucijama.

Applause please održava se u Omladinskom kulturnom centru Palach i Galeriji SKC. Ulaz je slobodan za sve partnerske organizacije Rijeke 2020 iz Primorsko-goranske županije te za sve sudionike iz Rijeke. Za ostale sudionike, iz Hrvatske i zemalja koje nisu članice Europske unije, cijena je 500 kuna a za sudionike iz zemalja članica Europske unije cijena je 650 kuna. Jezik seminara je engleski.

Broj sudionika je ograničen. Odabir će se vršiti na temelju profesionalnog iskustva, potrebe za profesionalnim usavršavanjem i motivacijskog pisma.

Objavljeno 27.08.2017.

Vremeplov

Ne trebam drogu da bi učinio svoj život tragičnim.
Eddie Wedder (Pearl Jam)