Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Applause please: Rijeka u rujnu priprema seminar o razvoju publike

Applause please: Rijeka u rujnu priprema seminar o razvoju publikeRazvoj publike jedna je od gorućih kulturnih tema današnjice, stoga joj Rijeka 2020 - Europske prijestolnice kulture ove jeseni, od 04. do 06.09., posvećuje trodnevni međunarodni seminar Applause please...

Razumijevanje profila i potreba budućih korisnika kulturnih i društvenih sadržaja predstavlja jedan od ključeva za uspješno ostvarenje programskih aktivnosti Europske prijestolnice kulture. Dosadašnja iskustva gradova EPK pokazuju kako aktivno sudjelovanje publike, s posebnim naglaskom na promjenu pristupa i uključivanje lokalnog stanovništva, predstavlja značajan izazov za organizatore, posebice ako se uzme u obzir da univerzalni ”ključ uspjeha” ne postoji. Strategiju uspješnog, dugoročnog razvoja i uključivanja publike nužno je stoga temeljiti na razumijevanju te razlikovanju različitih profila potencijalne publike.

U Rijeci će se na temu razvoja publike razgovarati s međunarodnim stručnjacima s dugogodišnjim iskustvom u navedenom području. Među njima su Alessandra Garibaldi (Fitzcarraldo), Cristina Da Milano (ECCOM), Jonathan Goodacre (The Audience Agency), Armelle Stépien (Théâtre national de la Colline), Sofia Tsilidou (NEMO; Hellenic Ministry of Culture and Sports, Greece), Niels Righolt (Danish Centre for Arts & Interculture), Paul Bogen (Olivearte Culture Agency), Mary McCarthy (Cork 2005) i Agata Etmanowitz (Impact Foundation). Polaznike očekuju predavanja, radionice i brojni primjeri dobre prakse.

Seminar je namijenjen zaposlenicima EPK agencija koje se pripremaju preuzeti tu titulu u nadolazećim godinama, zatim partnerskim organizacijama Rijeke 2020 te intendantima, kulturnim menadžerima i osobama zaduženim za marketing, prodaju i animaciju publike pri umjetničkim organizacijama/institucijama.

Applause please održava se u Omladinskom kulturnom centru Palach i Galeriji SKC. Ulaz je slobodan za sve partnerske organizacije Rijeke 2020 iz Primorsko-goranske županije te za sve sudionike iz Rijeke. Za ostale sudionike, iz Hrvatske i zemalja koje nisu članice Europske unije, cijena je 500 kuna a za sudionike iz zemalja članica Europske unije cijena je 650 kuna. Jezik seminara je engleski.

Broj sudionika je ograničen. Odabir će se vršiti na temelju profesionalnog iskustva, potrebe za profesionalnim usavršavanjem i motivacijskog pisma.

Objavljeno 27.08.2017.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton