Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Booka odabrana kao zakupac Palacha

Grad Rijeke je odlučio tko ulazi u Palach. Nakon razmatranja dvaju pristiglih ponuda na natječaj za zakup kluba Palach gradsko povjerenstvo na čelu s Ivankom Persić, pročelnicom Odjela za kulturu, odabralo je ponuđača Ugostiteljski obrt Booka iz Rijeke s programom ”E.P. Palach 2007.”. Oni su se na natječaj prijavili u suradnji s Udrugom RiRock, Udrugom Bria, Udrugom Nešto Novo, Udrugom Masa Kru, Udrugom Trag, Klubom ljubitelja buke, Stolnonogometnim klubom Rijeka te Lukom Kapetanićem i Elvisom Antićem.

Povjerenstvo je prilikom pregleda pristiglih ponuda utvrdilo da obje ponude sadržavaju sve zatražene priloge te da su ponuditelji dokazali svoju pravnu i financijsku sposobnost.
Prilikom razmatranja prijedloga kulturnog programa kao sastavnog dijela ponuda natjecatelja, iz Grada ocjenjuju programe oba ponuditelja pozitivno. U programu ponuditelja Motorističko Bratstvo Vepar d.o.o. i suradnika Povjerenstvo posebno ističe kvalitetu izložbene i književne djelatnosti - točnije udruge Galerija OK i Parnas, iznosi ispred Grada suradnica za odnose s medijima Lea Stoiljković Medved.

Nakon temeljite i iscrpne analize obaju programa, Povjerenstvo je dalo prednost ponuditelju U.O. Booka, vlasnika Alena Mance, u suradnji s pojedinim udrugama i fizičkim osobama, posebno zbog kvalitete i raznovrsnosti ponuđenog glazbenog programa.

Naime, U.O. Booka je 2002. godine vlastitim snagama, bez financijske potpore Grada Rijeke započeo organizaciju glazbenih programa mladih u skučenim i neadekvatnim uvjetima, do danas poslujući profesionalno, odgovorno i bez gubitaka, što prema Povjerenstvu daje garanciju za buduće dobro poslovanje u adekvatnijim prostornim uvjetima.

U.O. Booka u svojoj ponudi programa okupio je kao partnere uspješne, dosadašnje organizatore i promotore rock scene ovoga grada, od afirmiranih i neafirmiranih izvođača koncerata do novinara i fotografa koji prate glazbena zbivanja. Njihov dosadašnji rad rezultirao je prepoznatljivošću riječke rock i ostale urbane glazbene scene, ne samo na nivou grada, nego u zemlji i u inozemstvu - kaže obrazloženje Grada.

U novim uvjetima kultnog kluba Palach, U.O. Booka planira predloženi program razvijati još ambicioznije - kontinuirano, kvalitetno, s otvorenošću prema svim sličnim kvalitetnim programima kulturnih udruga mladih i kreativnih pojedinaca.

Sve to bilo je razlogom da se Povjerenstvo odluči za U.O. Booka i pridružene udruge i pojedince kao buduće nositelje programa i korisnike prostora kluba Palach u Kružnoj 4., 6. i 8. Dilema koja je dio riječke javnosti mučila posljednjih mjeseci je riješena no ostaje otvoreno pitanje što će buduće zakpce dočekati u trenutno zatvorenom klubu. Alen Mance iz U.O. Booka pozvao je sve one koji su voljni pomoći oko ponovnog uspostavljanja rada Palacha da ga kontaktiraju jer - ”pobjeda na natječaju nije niti približno težak posao kao ono što slijedi”. Otvaranje Palacha očekuje se početkom rujna ove godine.

Objavljeno 04.04.2008.

Vremeplov

Svirajući s ljudima raznolikih izričaja čovjek širi vidike, a Rijeka ima pregršt kvalitetnih glazbenika koji imaju što za reći.
Vedran Križan (Manofon), intervju za RiRock.com