Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Borimo se kroz glazbu!

Borimo se kroz glazbu!Eskalacija nasilja među mladima je drastično porasla što možemo primjetiti iz svakodnevnih nasilnih prizora o kojima nas obavještavaju mediji, štoviše nije rijetkost da smo i sami svjedoci dotičnih događaja.

Nedavne tragične smrti među mlađom populacijom te slični događaji nasilja među mladima digli su javnost na noge.

No niti blizu dovoljno da bi se cijelokupna situacija popravila.Da li je razlog tome odgoj u obitelji, socijalno okruženje, pokušaj dokazivanja unutar svoje skupine ili jednostavno manjak ispušnog ventila, ne možemo sa sigurnošću zaključiti.

Iako država koristi sve moguće mjere odgoja i prevencije kako bi zaštitila svoj podmladak te doprijela do njihove svijesti znamo da to nije niti približno dovoljno. Vrijeme je da se mladi aktiviraju unutar svojih redova te budu dio rješenja a ne dio problema.

Manifestacija Battle Dan D nam dolazi kao glavni ispušni ventil i prilika svim mladima da se ˝dokažu u borbi˝. Naravno pod ˝borbom˝ ne smatramo nasilje na ulici već ˝borba kroz glazbu˝ čiji je cilj ovacija publike, prestiž pobjednika te dokazivanje svojih glazbeno-ratničkih sposobnosti. Na ovaj kompetitivan način mladi dobivaju priliku izbaciti iz sebe svu negativu energiju i frustracije.

Organizacijski tim mladih entuzijasta okupljenih oko Narodnog sveučilišta Dubrava odlučili su preuzeti odgovornost na sebe i biti akteri u stvaranju budućnosti u kojoj nema potreba za nasiljem među mladima, što je urodilo stvaranjem projekta ”Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici!”.

Battle Dan D je jedna od glavnih aktivnosti projekta Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici koja je ujedno i cjelodnevno događanje u sklopu višednevne manifestacije Dani Dubrave.

Stereotip o hip-hop kulturi koja je potekla s ulice, gdje je i najizraženiji konflikt među mladima je djelomično i točan. No umjetnička kultura hip-hop-a ima puno više za ponudit što ćete moći i vidjeti 18. 6. na Športsko-rekreativnom centru Grana-Klaka od 14 do 23 sati.

Natjecanje, tzv. battle / battlanje ili borba, među mladima održati će se u:
Beatboxu / stvaranju glazbenih melodija i zvukova samo putem ljudskog tijela tj. usta
New Style Plesu i Breakdanceu/ plesnom natjecanju u izvođenju lomljivih, tj. break poteza
Izgovaranju Hip-Hop rima / natjecanju u umješnosti izmišljanja i izvođenja stihova na licu mjesta
Grafitiranju / likovnom umijeću nove generacije urbanih slikara
Borbi demo bendova / glazbenom natjecanju hip-hop bandova

Objavljeno 02.06.2010.

Vremeplov

Meni je danas pozicija glazbe, u društvu i u medijima, ne smiješna, već čudnovata, čudnovato bizarna. Danas možeš ići u šoping centar i vidjeti bend kako svira za ljude koji su tamo došli kupovati. Meni je to čudnovato.
Marin Alvir (Marinada)