Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

CD antologija i koncert riječkog novog vala

Početak 2008. u domaćoj glazbi definitivno će obilježiti dugo pripremano izdanje antologije riječke scene – ”Riječki novi val” te njene velike koncertne promocije. ”Riječki novi val” u obliku box seta s 3 CD-a i dodatnom bogatom knjižicom bit će dosad najdetaljniji prikaz zbivanja na riječkoj glazbenoj sceni na potezu od početaka punka do kraja ’80-tih. Izdanje će uključivati sve bitne izvođače riječkog punka i novog vala te sve bitne pjesme od kojih su neke bile objavljene, dok druge nisu, ali su kroz koncerte i demo snimke dobile kultan status. Popratne knjižice sadržavati će fotografije najpoznatijih riječkih rock fotografa te tekstove eminentnih novinara i sudionika scene.

Od izvođača tu nalazimo sljedeće: Paraf, Termiti, Laufer, Grad, Grč, Transmisia, Let3, Let2, Ogledala, Grč, Cacadou Look, Xenia, Denis & Denis, Fit i mnoge druge. Kompilacija nudi neke posebne zanimljivosti poput nikada objavlene pjesme ”Ljubav je bol” Laufera i prvi put na CD-u objavljene hitove Parafa, te takođe neobjavljene pjesme Trasmisije, Fita, Konjaka i Denis & Denis.

Objavu box seta pratit će koncertne promocije od kojih će se prva održati u Rijeci. U Dvorani mladosti na Trsatu 15. veljače pozornicu će po prvi put nakon nekoliko desetljeća podjeliti legendarni Parafi (originalna postava), Termiti (originalna postava, ali bez pokojnog Tice) i Pankrti uz goste Umjetnike ulice, Grč i Ogledala te mlade živuće snage riječkog punka – grupe Pasi i Diskurz.

Antologija i koncert u Svorani mladosti realizirani su uz veliku potporu Grada Rijeke i medijskih pokrovitelja: Novog lista, Radio Rijeke, Svid Radija, Radija Trsat, Primorskog Radija, Radija Maximum, Kanala Ri, RiTV i portala RiRock.com.

Uskoro slijedi konačan popis svih izvođača i pjesama.

Objavljeno 16.01.2008.

Vremeplov

Odlaskom u Pariz sam prekinuo dosta automatskih nizova stvari, doveo u pitanje dosta toga što mi se činilo samo po sebi razumljivim i našao se u situacijama koje me, da sam ostao, ne bi zadesile.
Darko Rundek, intervju za RiRock.com