Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Client, T.B.F., Elemental i Goribor na Harteri

Britanska ”uniformirana” ženska skupina Client, najpoznatija po suradnji s grupom Depeche Mode, ali i s Damonom Albarnom, Timom Burgessom, Simonom Tongom iz The Verve i Gorillaz, stižu u Rijeci 13. lipnja na Hartera4 festival gdje će promovirati svoj novi electro-pop album ”Heartland”. One su ugovorno vezane sa etiketom Toast Havaii u vlasništvu Andyja Fletchera, klavijaturiste spomenutih Depeche Mode, a iza pomno biranog looka sexy skandinavskih stjuardesa i post-Kraftwerk glazbenog izričaja kriju se Kate Holmes kao Client A, Sarah Blackwood ili Client B i Emily Mann aka Client E. Na adresi www.client-online.net možete se pomnije upoznati s njihovim radovima i cool-ice-sexy furkom.

Osim Clienta organizatori Hartere4 otkrili su da će ove godine u kompleksu Marganova prašiti riječanima omiljeni gosti T.B.F. i Elemental unatoč tome što su već održali promocije svojih novih albuma u Rijeci.

Najavljeni su i ”iščašeni” blues-rockeri Goribor koji su nakon pobjede na Art & Music festivalu snimili odličan album za Dancing Bear i plasirali se u prvu ligu regionalnog alter-rocka te mlađahni gradski punkeri Diskurz koje smo nedavno gledali u Dvorani mladosti na proslavi 30 godina punka i Novog vala.

Ako sumiramo upravo objavljena imena koja će svirati na Harteri4 13. i 14. lipnja i njima prododamo već poznate Turbonegro, The Streets i DJ-a Jamesa Zabielu uz riječke uzdanice Quasarr i Klaus postaje bjelodano da ovogodišnja Hartera ”puca” daleko više negoli prijašnjih godina.

Znajući da su organizatori, Klub Ljubitelja Buke, odnedavno ”prijateljski” povezali s Exit festivalom - najjačim istočnoeuropskim glazbenim festivalom - možemo s pravom očekivati da će to prijateljstvo rezultirati jakim stranim glazbenim imenima koja će, nadajmo se, tog lipanjskog vikenda posjetiti Rijeku. Možemo li napokon na Harteri doživjeti aktualna ”exitovska” imena kao što su The Hives, Ministry, Primal Scream, Sex Pistols, Paul Weller, Nightwish, M.I.A. ili prošlogodišnje zvijezde Beastie Boys, Basement Jaxx, Groove Armada, Lauryn Hill, Robert Plant, The Prodigy i Wu-Tang Clan ostaje da saznamo do potpunog kompletiranja liste izvođača.

Objavljeno 28.03.2008.

Vremeplov

Ne stvaram pirotehničke efekte. Sviram o frustracijama, strpljenju, bijesu... Glazba je ”produžetak” moje duše.
Dick Dale