Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Damir Urban jedan od glavnih glumaca u ”Dami s kamelijama”

Damir Urban jedan od glavnih glumaca u ”Dami s kamelijama”Damir Urban će se okušati kao kazališni glumac na pozornici HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Popularni riječanin dobio je jednu od uloga u koreodrami ”Dama s kamelijama” čija će premijera 3. listopada otvoriti novu kazališnu sezonu kazališta.

On je dobio jednu od pet predviđenih glumačkih rola, pozornicu će dijeliti s baletnim ansamblom i članovima opere kazališta, a glumit će u svim izvedbama predstave.

Kako sam kaže spreman je na potpuno uživljavanje u ulogu Liječnika - Smrti - Sudbine koju mu je povjerio redatelj Damir Zlatar Frey. Svestrani riječki umjetnik kome nije strano niti likovno stvaralaštvo, posebice ulja na platnu u velikim formatima, niti transumjetnički eksperimenti kao što je to bio projekt ”Tri čvora na trepavici” iz 2006. godine, prvi će puta u svojoj karijeri stati na kazališne daske.

Podsjetimo, Urban je tumačio manju rolu u filmu Gorana Rušinovića ”Mondo Bobo” te u par navrata radio glazbu za kazalište. U suradnji sa svojom suprugom Milicom Czerny napisao je i priču za rock operu, pod radnim nazivom ”Maske”, koja će se u dogledno vrijeme realizirati upravo na daskama HNK Ivana pl. Zajca. Suradnja s riječkim kazalištem ne bi trebala previše utjecati na rad benda jer je novi album pred samim dovršetkom, a možda pronađe i dodatna iskustva za oživotvorenje svoje rock opere u kojoj bi i ”četvorka” trebala sudjelovati.

Trebalo je proći čak 57 godina kako bi Riječani ponovno mogli uživati u vrhunskom uratku mlađeg Alexandra Dumasa. Dogodilo se to 15. travnja 1956. godine u izvedbi Talijanske drame. U riječkoj verziji „Dame s kamelijama“ uloga Marguerite Gautier povjerena je Tanji Smoje, a mladog Armanda Duvala glumit će nova akvizicija riječkog kazališta, dvadesetosmogodišnji Jasmin Mekić. (M.S.)

Objavljeno 08.09.2008.

Vremeplov

Coutry glazba je jednostavna - tri akorda i istina.
Harlan Howard