Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Damir Urban jedan od glavnih glumaca u ”Dami s kamelijama”

Damir Urban jedan od glavnih glumaca u ”Dami s kamelijama”Damir Urban će se okušati kao kazališni glumac na pozornici HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Popularni riječanin dobio je jednu od uloga u koreodrami ”Dama s kamelijama” čija će premijera 3. listopada otvoriti novu kazališnu sezonu kazališta.

On je dobio jednu od pet predviđenih glumačkih rola, pozornicu će dijeliti s baletnim ansamblom i članovima opere kazališta, a glumit će u svim izvedbama predstave.

Kako sam kaže spreman je na potpuno uživljavanje u ulogu Liječnika - Smrti - Sudbine koju mu je povjerio redatelj Damir Zlatar Frey. Svestrani riječki umjetnik kome nije strano niti likovno stvaralaštvo, posebice ulja na platnu u velikim formatima, niti transumjetnički eksperimenti kao što je to bio projekt ”Tri čvora na trepavici” iz 2006. godine, prvi će puta u svojoj karijeri stati na kazališne daske.

Podsjetimo, Urban je tumačio manju rolu u filmu Gorana Rušinovića ”Mondo Bobo” te u par navrata radio glazbu za kazalište. U suradnji sa svojom suprugom Milicom Czerny napisao je i priču za rock operu, pod radnim nazivom ”Maske”, koja će se u dogledno vrijeme realizirati upravo na daskama HNK Ivana pl. Zajca. Suradnja s riječkim kazalištem ne bi trebala previše utjecati na rad benda jer je novi album pred samim dovršetkom, a možda pronađe i dodatna iskustva za oživotvorenje svoje rock opere u kojoj bi i ”četvorka” trebala sudjelovati.

Trebalo je proći čak 57 godina kako bi Riječani ponovno mogli uživati u vrhunskom uratku mlađeg Alexandra Dumasa. Dogodilo se to 15. travnja 1956. godine u izvedbi Talijanske drame. U riječkoj verziji „Dame s kamelijama“ uloga Marguerite Gautier povjerena je Tanji Smoje, a mladog Armanda Duvala glumit će nova akvizicija riječkog kazališta, dvadesetosmogodišnji Jasmin Mekić. (M.S.)

Objavljeno 08.09.2008.

Vremeplov

Znate, rock muzika se odigrala. Zaista. Problem je što to nitko nije primijetio.
David Bowie