Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dar Putokaza Rijeci za 25. godina djelovanja

Dar Putokaza Rijeci za 25. godina djelovanjaVokalna skupina Putokazi upravo objavljuje novi radijski singl sa svog albuma ”Mjesec”. Nakon hit-teme ”Tu sam”, stiže tema ”Grad, s druge strane stakla”.

„Grad, s druge strane stakla“ osvaja iznenađujućim, funkoidnim ritmom. Usporedno s njim, iznad elektronskog pulsiranja glazbene teme plovi melodija čija lepršava elegancija odaje tipične Putokaze.

Riječ je o skladbi koju je, vjerovali ili ne, izvodila i generacija Putokaza iz 1988. Njen je prvotni, radni naziv glasio ”Fiume”. Dobrim dijelom zbog dvojezičnog, hrvatsko-talijanskog teksta skladbe, koji podcrtava ugođaj prepoznatljiv za lokalni kolorit grada u kojem Putokazi djeluju već 25 godina, kolorit Rijeke.


Objavljeno 08.07.2009.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar