Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Denis Razumović Razz sa svojim kvartetom na Jazz saboru

Denis Razumović Razz sa svojim kvartetom na Jazz saboruU četvrtak 16. listopada od 22 sata Riječanin Denis Razumović Razz će sa svojim kvartetom nastupiti u zagrebačkom BP Clubu, kultnom okupljalištu ljubitelja jazza. Njegov nastup će zatvoriti ovogodišnji Hrvatski jazz sabor, na koji je Razz ove godine pozvan po drugi put.

Nakon prošle godine objavljenog hvaljenog albuma ’In Umbra’ Razz će u BP-ju predstaviti i sasvim nove materijale koje će uskoro snimiti u studiju te uobličiti u novi album. Uz Razza nastupit će Tonči Grabušić na bubnjevima, Spartaco Črnjarić na gitari, Damjan Grbac na kontrabasu, redom vrsni glazbenici koji su na prošlogodišnjoj koncertnoj promociji albuma ’In Umbra’ oduševili zagrebačku publiku.

Razzova je glazbena biografija vrlo bogata, a autorski potencijal nesumnjiv pa tako za četvrtak u BP Clubu najavljuje zanimljiv i raznolik program za posljednju večer eminentnog jazz sabora. Razz nije nepoznat domaćoj jazz javnosti, većina ga već zna po mnogim nastupima, kako u zemlji, ali i u inozemstvu, te intenzivnoj suradnji sa eminentnim jazz glazbenicima, a osobito sa članovima liburnijske jazz scene. Razz je sudjelovao i u mnogim glazbenim projektima kao što su Black River Quartet, No Name Band, Doctor Doctor, Think Positive te mnogi drugi, kao i snimanjima brojnih albuma surađujući sa glazbenicima poput Denis & Denis, Dado Topić, Putokazi, Hrvoje Hodak, Ayra i mnogi drugi...

Uz sve to, Razz je zajedno s Elvisom Stanićem, Darkom Jurkovićem, Dorianom Hattom i Vladimirom Gašparovićem, jedan je od začetnika i realizatora manifestacije ’Jazz Time’ u Rijeci u Rijeci (od 1992.).

Njegov glazbeni put od studiranja na Glazbenoj Akademiji u Grazu, preko nastupa i raznih suradnji, biva ponovno nagrađen 2003. godine kada postaje dobitnik glazbene strukovne nagrade ’Status’ kao najbolji jazz altist u Hrvatskoj. Naravno, nije izostalo ni priznanje Odjela za kulturu grada Rijeke za više od 20. godina bavljenja glazbom i promicanje glazbene kulture. Denis Razumović Razz fasciniran je američkim jazzom, a C. Parker, D. Gordon, C. Brown, S. Rollins, C. Howkins izvršili su presudan utjecaj na njegovo sviranje, na njegovu percepciju glazbenog izričaja. Po temperamentu čistokrvni bopper, voli svirati u brzom tempu, ali na njegovom se repertoaru nalaze i balade koje izvodi u totalno liričnoj maniri nastavljajući tradicionalne načine izvođenja takvih glazbenih djela. Zvukovno sebe voli definirati kao spoj J. McLeana i Lou Donaldsona, a Art Pepper je, po njemu, izvršio najjači utjecaj na njegovo ritmičko fraziranje.

Objavljeno 14.10.2008.

Vremeplov

Moja osobna filozofija je moja glazba. Ništa osim glazbe - život - to je sve.
Jimi Hendrix