Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Distune promotion & booking

Distune promotion & bookingDistune Promotion vodi skupina riječkih glazbenih entuzijasta, a primarni im je cilj dovođenje bendova,samostalnih autora-ica, prvenstveno iz inozemstva, kako bi se na taj način obogatio koncertni eter Rijeke.

Sezona započinje nastupom dva izuzetna sastava iz područja alternativnog rocka, i to u novootvorenom klubu Place (ex Big Rock Mama) koji će ovim koncertom i započeti koncertnu sezonu u klubu u utorak 12.10.2010.

Radi se o dva inozemna underground benda, koji će u sklopu svoje istočno-evropske turneje posjetiti i naš grad, i nadamo se time započeti (ili nastaviti) jednu tradiciju ponude ne samo riječkih sastava, za koje je ovaj grad jedno dulje vrijeme bio zakinut.

Don Vito su intenzivan trio iz Leipziga u Njemačkoj, koji se sastoji od bubnjara, gitariste i basistice. Ovaj može zvučati poput uobičajenih opisa svih ”normalnih” bendova, ali u slučaju Don Vito, to je daleko od istine.

Don Vito su stručnjaci do najsitnijeg detalja, ne postoji drugi band koji može napraviti tako glasno buku s takvom kreativnošću i s klasičnim rock instrumentima i na ”tradicionalan način” napraviti korak dalje.

Nagle promjene ritma, zaigran bubanj i strastveni vrisak ostaviti će vas oduševljene i bez daha. Oni su golicanje za uši, nude složenost i brzinu u 50-sekundnim sjajnim minijaturama. Don Vito su kumovi munjevito-olujne buke.

Hexenbrutal su duo-bend iz Prekmurja, Slovenija osnovani 2004 godine. U prve tri godine su najčešče bili trio kombinirani s gostujućim vokala, ali tada se bend utvrđuje duo koncept.

Prvi album objavljen je 2009 za GBTM records i trenutno su na trećoj europskoj turneji.
Korištenje live elektronike umjesto gitare daje bendu svestranost. Sve je svirano uživo, bez pre-programiranih sekvenci au pratnji sa jednostavnim, ali teškim živim bubnjem.

Nastupi su uvijek različiti, jer su gagdeti uvijek drugačiji. Bend ide od teških, drone-heavy industrijal zvukova, do ultra brzih bolesnih disco ”tear my ears off and dance your heart out” jinglova, s puno slobodnog prostora za improvizaciju.

Objavljeno 06.10.2010.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com