Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Distune promotion & booking

Distune promotion & bookingDistune Promotion vodi skupina riječkih glazbenih entuzijasta, a primarni im je cilj dovođenje bendova,samostalnih autora-ica, prvenstveno iz inozemstva, kako bi se na taj način obogatio koncertni eter Rijeke.

Sezona započinje nastupom dva izuzetna sastava iz područja alternativnog rocka, i to u novootvorenom klubu Place (ex Big Rock Mama) koji će ovim koncertom i započeti koncertnu sezonu u klubu u utorak 12.10.2010.

Radi se o dva inozemna underground benda, koji će u sklopu svoje istočno-evropske turneje posjetiti i naš grad, i nadamo se time započeti (ili nastaviti) jednu tradiciju ponude ne samo riječkih sastava, za koje je ovaj grad jedno dulje vrijeme bio zakinut.

Don Vito su intenzivan trio iz Leipziga u Njemačkoj, koji se sastoji od bubnjara, gitariste i basistice. Ovaj može zvučati poput uobičajenih opisa svih ”normalnih” bendova, ali u slučaju Don Vito, to je daleko od istine.

Don Vito su stručnjaci do najsitnijeg detalja, ne postoji drugi band koji može napraviti tako glasno buku s takvom kreativnošću i s klasičnim rock instrumentima i na ”tradicionalan način” napraviti korak dalje.

Nagle promjene ritma, zaigran bubanj i strastveni vrisak ostaviti će vas oduševljene i bez daha. Oni su golicanje za uši, nude složenost i brzinu u 50-sekundnim sjajnim minijaturama. Don Vito su kumovi munjevito-olujne buke.

Hexenbrutal su duo-bend iz Prekmurja, Slovenija osnovani 2004 godine. U prve tri godine su najčešče bili trio kombinirani s gostujućim vokala, ali tada se bend utvrđuje duo koncept.

Prvi album objavljen je 2009 za GBTM records i trenutno su na trećoj europskoj turneji.
Korištenje live elektronike umjesto gitare daje bendu svestranost. Sve je svirano uživo, bez pre-programiranih sekvenci au pratnji sa jednostavnim, ali teškim živim bubnjem.

Nastupi su uvijek različiti, jer su gagdeti uvijek drugačiji. Bend ide od teških, drone-heavy industrijal zvukova, do ultra brzih bolesnih disco ”tear my ears off and dance your heart out” jinglova, s puno slobodnog prostora za improvizaciju.

Objavljeno 06.10.2010.

Vremeplov

Meni je danas pozicija glazbe, u društvu i u medijima, ne smiješna, već čudnovata, čudnovato bizarna. Danas možeš ići u šoping centar i vidjeti bend kako svira za ljude koji su tamo došli kupovati. Meni je to čudnovato.
Marin Alvir (Marinada)