Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DORF uvertira!

DORF uvertira!Uvertira pred početak Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) u Rijeci biti će otvaranje izložbe pod nazivom „Vidi muziku“. Osam fotografa predstavit će najatraktivnija koncertna događanja u Hrvatskoj i inozemstvu u dvadesetak reprezentativnih fotografija. Putujuća je to izložba u organizaciji portala Muzika.hr. Otvorenje izložbe je u četvrtak 25.2. u 20h u atriju Art-kina Croatia.

DORF u Rijeci, otvara se filmom “ Boze cuvaj le zbor ”, film o glazbi, hrabrosti, ljubavi, ponosu i predrasudama lezbijsko feminističkog zbora Le Zbor za vrijeme nastupa na londonskom Festivalu lezbijskih i gej zborova „Various Voices“.

U petak 5.3., očekuje nas priča o Radio Študentu,najznačajnijoj underground radio postaji u Sloveniji, koja je svojim programom i pristupom beskompromisno pomicala granice radijskog djelovanja samim nastankom, 9.svibnja 1969.

Svakako treba spomenuti i film “Eternal Children” - priča je to o Anthony&The Johnsons, CocoRosie i Devendra Banhart kako su prije desetak godina postali prijatelji u New Yorku te spojeni ljubavlju i osjećajem pripadanja ’’Zajedničkoj Stvari’’ osvojili svijet.

Petak zaključujemo uz fenomem heavy metala kroz filma “Radio Apokaliptiko “
Legendarni Metal Camp, u slovenskom gradiću Tolminu, svake godine okupi 15000 metalheadsa, koji dođu sa svih strana u „konzervativni“ Tolmin i ostaju na tzv. Metal odmoru tjedan dana.


Subota nas vraća u vrijeme osamdesetih kroz filmove :
“Vlada” - Zaslužena posveta jednom od najvažnijih sudionika mitskog Novog vala, Vladi Divljanu iz Idola.Nekad idol generacije, u inozemstvu, u koje odlazi zbog ratnih zbivanja, izrasta u iskusnog tvorca filmske glazbe, ali sa željom da se vrati izričaju kojeg je imao u godinama kada je živio u Jugoslaviji, te filmom

“Boye” - Prvi pravi ženski zvuk”
Novosadske Boye su početkom osamdesetih oživljavajući žensku liniju duha ,sa punom sviješću o vrsti muzike za koju su se opredijelile, izborile svoje mjesto na do tada isključivo ”muškoj ” sceni i nametnule se kao jedna od originalnih i osvježavajućih pojava.

Zadnjeg dana festivala u nedjelju 7.3.na rasporedu je film “Low”,
Portret tročlanog banda postavljen u ambijent moderne Amerike, o kojoj svi imamo toliko podijeljena mišljenja. Band zapravo čine bračni par, inače Mormoni – Alan Sparhawk i Mimi Parker, a brojne obožavatelje i kultni status stekli su svojim prekrasnim sporim pjesmama. U filmu saznajemo puno toga o religiji, nasilju, svijesti o Drugima i – ludilu. Iako se zapravo radi o jednoj dirljivoj i suptilnoj ljubavnoj priči…Nakon gostovanja na desetak festivala (Barcelona, Toronto, London…), napokon imamo priliku pogledati ovaj sjajan film i u Hrvatskoj.

A prava poslastica slijedi na kraju,projekcijom filma:
“RIP A Remix Manifesto” - U filmu ‘RIP: A Remix Manifesto’ web aktivist i redatelj Brett Gaylor istražuje probleme autorskih prava u informatičkom dobu koji razbijaju medijski krajolik 20. stoljeća i uklanjaju zidove između korisnika i proizvođača sadržaja.


Objavljeno 24.02.2010.

Vremeplov

Svaka gitara ima svoju dušu, osobnost i karakter, što može biti čarobno kada onaj tko je svira to shvati.
Billy Gibbons (ZZ Top)