Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elvis Stanić dobitnik vrijednog državnog odlikovanja ”Red Danice hrvatske”

Elvis Stanić dobitnik vrijednog državnog odlikovanja ”Red Danice hrvatske” Naš poznati jazzer i glazbenik Elvis Stanić je upravo na svoj 45. rođendan dobio dobru vijest iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske da je, po prijedlogu Ministarstva kulture, dobitnik vrijednog odlikovanja ”Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića” zbog osobite zasluge za hrvatsku kulturu.

Ovo iznimno državno odlikovanje Elvisu Staniću će osobno uručiti hrvatski predsjednik Stipe Mesić prigodom svečane proslave Dana državnosti 20. lipnja u Zagrebu.

Red se sastoji od znaka Reda, male oznake Reda i umanjenice Reda. Znak Reda ima oblik osmerokrake zrakaste zvijezde izrađene od srebra, a na njezinom središnjem djelu apliciran je pozlaćeni reljefno ispupčeni medaljon od srebra. Medaljoni se razlikuju, ovisno o liku. Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića je medaljon koji prikazuje portret hrvatskog renesansnog književnika Marka Marulića s knjigom u rukama, a u pozadini sa nazire prikaz Splita sa zvonikom katedrale Sv. Duje.

Red dodjeljuje predsjednik Republike Stjepan Mesić na vlastiti poticaj ili na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske. Predsjednik Republike uručuje Red osobno ili može kao svog izaslanika za uručenje Reda imenovati predsjednika Hrvatskoga sabora, predsjednika Vlade, ministra, župana te iznimno osobu po svojoj odluci.

Više o Elvisu i njegovom radu saznajte na www.elvis-stanic.hr.

Objavljeno 16.06.2008.

Vremeplov

Naravno da je teško. Zašto bi i bilo lako? Za ono što se voli treba se i boriti. Ma šta... sve su profesije teške. Dobro, ovo naše je posebno teško, al’ ko nam je kriv da smo to odabrali. Sami smo se odlučili i što sad... zašto da kukamo? Treba šutjeti i raditi!
Drago Mlinarec (na pitanje: da li je profesija muzičara posao za manijake - 1979)