Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Emisija ”Quadrofonija” u radijskom eteru

Županijski radijski eter odnedavno je svakog četvrtka od 21 sat bogatiji za trosatnu emisiju ’Quadrofonija’ koju potpisuje urednički trojac Nikola Cvjetović, Serena Calderara, te Klo. Riječ je o zanimljivom radijskom konceptu koji se bavi rock kulturom u svakom segmentu, uz pregršt dobre glazbe, kako strane tako i domaće.

Željeli smo osmisliti jedan novi koncept emisije koja bi se bavila rock kulturom, a ne isključivo samo glazbom - kažu urednici ove nove emisije. Uz uobičajene rubrike poput predstavljanja albuma, najava i osvrta na glazbene događaje u Rijeci i okolici ili pak razgovora s glazbenim gostima, imamo i rubriku Abecedarij koja se bavi knjigama i u kojoj smo već pričali o ’Uspavanci za mrtve’ Nikice Petkovića ili ’Moj život je novi val’ Branka Kostelnika a dotakli smo se i kralja Pop-arta, neprikosnovenog Andyja Warhola. Od glazbenih gostiju tu su do sada bili Valter Kocijančić (Paraf), Diskurz, Ogledala, Velid Đekić te redatelj Igor Modrić. U ovaj čertvrtak za sve ”pivoljupce” u eteru je ’glasom i mislima’, tko drugi nego Mile Kekin (Hladno Pivo).

Unutar emisije je i rubrika ’Kult’ koja se bavi, kako sam naziv kaže, raznim stvarima koji imaju kultni status, a obzirom da razne stvaru znaju biti kultne i nama su čudne stvari kultne pa ’kvadrofoničari’ izdvajaju Štrumfove, Pankrte, Zagora, a već pričali su i o 1968. godini. ’Vremelov’ je rubrika koja se bavi ’boljom prošlošću’, nešto slično kao koncepti ’’na današnji dan’ ili ’radijski kalendar’.

Naravno ima tu i mnogo glazbe, kazao nam je Nikola Cvjetović, inače i jedan od urednika našeg RiRock.com magazina, dodavši kako će se emisija uskoro osim na 90.3 Mhz, odnosno Radiju Maximum, emitirati i na Radiju Gorski kotar 89,6 - 92,4 - 95,0 - 107,1 Mhz.

Objavljeno 28.02.2008.

Vremeplov

Knjige! Ne volim davati savjete, ali knjige su najveći dar koji jedna osoba može darovati drugoj.
Bono (U2)