Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Emmanuelov gitaristički show za rasprodan HKD

Petstotinjak sretnika, koji su u pravoj navali nekako uspjeli kupiti ulaznice, gotovo je tri sata uživalo u virtuoznom muziciranju Tommyja Emmanulea koji je na trenutke zvučao kao cijeli bend, ocijenio je ovaj nesvakidašnji koncert riječki Novi list. Glazbenu večer za sladokusce otvorio je Emmanuelovim riječima njegov ’brat po glazbi’, riječki gitarist svjetskog glasa Damir Halilić Hal, a na koncertu je nastupila i vlasnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu u 2005. godini Meri Trošelj. Doista, koncert Tommyja Emmanuela može se opisati kao glazbeni put oko svijeta. Bilo je i zvukova Afrike i prastanovnika Tommyjeve rodne Australije Aboridžina, kao i Indijanaca, no veliki dio okupljenih otpjevao je s Emmanuelom legendarne rock i evergreen numere.

Ovo je bilo mnogo više od gitarističkog koncerta, prije bi se moglo reći da je riječ o događaju, show programu u kojemu ništa nije bilo unaprijed planirano i sve se događalo prilično iznenada i u izuzetnom ritmu prepunom dinamike i duha. Emmanuelova čuvena tehnika sviranja gledatelje i slušatelje ostavljala je bez daha i u nevjerici kakve sve zvukove i melodije može proizvesti jedna (!) akustična gitara pod vještim prstima neupitnog virtuoza.

Objavljeno 24.01.2006.

Vremeplov

Za sedamnaesti rođendan dobio sam nešto love i dozvolu od staraca da si kupim prvu bas gitaru i pojačalo. Činjenica da sam tek par mjeseci kasnije otkrio kako je taj isti bas imao prije toga slomljen vrat, govori dovoljno o tome koliko sam se u bas razumio i kako me tip koji mi ga je prodao dobro procijenio kao totalnog debila... Nema veze. Bio je potpuno sjeban, ali je proizvodio mrak zvuk... Godinama.
Damir Urban