Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

En Face snimio ’Afroditu’

En Face snimio ’Afroditu’ Riječka promocija novog albuma ”Afrodita” skupine En Face održati će se u subotu, 20.06. u 12.00 sati u Dallas Music Shopu (Rijeka, Splitska 2a).

Ovom prilikom moći ćete u društvu brojnih kolega i prijatelja glazbenika poslušati pjesme s novog albuma, poslušati kako pjesme s albuma zvuče u akustičnoj izvedbi i saznati što se novoga događalo s članovima En Face za vrijeme trogodišnje diskografske pauze.

Članovi En Facea ovom će prilikom biti na raspolaganju za sve intervjue i izjave te potpisivanje primjeraka novog albuma.

Riječka promocija biti će ujedno i najava koncertnih aktivnosti benda tijekom ovog ljeta, ali i zagrebačke promocije o kojoj ćete biti pravovremeno obavješteni.

Riječki majstori pop-rock zvuka En Face vratili su se na scenu nakon tri godine diskografske pauze s novim albumom ’Afrodita’ u izdanju Dallas Recordsa.

Album je najavljen prije nekoliko mjeseci odličnim singlom ’Labirint’ obradom pjesme novosadskog benda Eva Braun koji je zauzeo visoke pozicije na radijskim top listama i istoimenim video spotom.

Sada su, paralelno sa izlaskom albuma, predstavili drugi, naslovni singl ’Afrodita’ koji već osvaja radijski eter. Pjesma donosi ponešto drugačiji, konkretniji zvuk od onoga na koji smo navikli od En Face, zanimljiva je i stoga što je pisana arhaičnim jezikom, a gostujuća glazbenica Diana Grubišić koja nježno prebire po harfi daje joj mitski ’štih’.

Pjesma ’Afrodita’ već je dobila i svoj vizualni identitet u odličnom video spotu Igora Modrića u kojemu vidimo zanimljive kadrove zelene Istre kojom na prekrasan dan putuju članovi benda.

Album sadrži devet skladbi autorskog tandema Miro Vidović/Sandro Bastiančić, jednu na kojoj im se pridružio još jedan sjajan autor Dražen Turina-Šajeta i već spomenutu obradu ’Labirint’. Uz harfisticu Dianu Grubišić na albumu gostuje i zanimljiv vokalni sastav Norne.

Za novi zvuk na albumu zaslužan je producent Robert Funčić koji svojim intervencijama nije mijenjao prepoznatljiv glazbeni izričaj En Facea ali ga je u procesu osvježio. Sjajne fotografije za omot albuma djelo su Inout studija iz Rijeke, a likovno oblikovanje omota Mladena Stipanovića-Stipe iz studija Smart 69.

Objavljeno 18.06.2009.

Vremeplov

U Rijeci nema tramvaja. Ima autobus, ali tu penzioneri imaju besplatan prijevoz, tako da se teško može u miru čitati. Odem uz more, na neku klupu...
Nikola Petković, riječki kolumnist i kritičar