Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Galerija O.K. - ”InGo/l/d We Trust”

Galerija O.K. - ”InGo/l/d We Trust”U Galeriji O.K. u petak, 14.05.10. s početkom u 21:00 biti će otvorena izložba riječkog umjetnika Kreše Mustača.

”Nova riječka scena”, tako je svojedobno nazvan nastup riječkih ”emerging” artista među kojima je Krešo Mustać izveo svoje maratonsko ”Trčanje kroz vrijeme” (Rijeka - Split - Dubrovnik). Naime, radi se o umjetniku koji je s ”trčanjem” u smislu bavljenja umjetnošću performansa započeo u Rijeci još davnih 80-ih, otpočetka krenuvši od tradicije Konceptualizma / Nove Umjetničke Prakse.

Pored performansa ispitivao je i puteve novčarstva (kreacija i distribucija ”Tarsatice” ) odnosno značenje novca kao vrednote i kao fetiša (”fetišizam novca”).

Na izložbi ”InGo/l/d We Trust” Mustač će se po prvi put (dakle, opet kao vječni ”emerging artist”) predstaviti kao postkonceptualistički ”grafički dizajner” odnosno ”računalni slikar” - ovisno o tome kako želimo pristupiti njegovim kreacijama (što uostalom vrijedi i za Božju kreaciju).

Ovom prigodom iz obilja Krešinih recentnih računalnih uradaka za KUNS-ovu Galeriju OK izdvajamo segment (seriju / ciklus) mogućih dizajnerskih prijedloga za bedževe, značke, T-shirts, postere ... na kojima su reklamni slogani u slavu, recimo, Boga ili pak ”za samog Sebe” (Ego Trip) koji se mogu percipirati i kao kritika idolopoklonstva, globalizacije, sistema umjetnosti, raznih (može i prividno suprotnih) ideologija i njima odgovarajuće svagdašnje pragme: ”U boga mi vjerujemo”, ”Alternativa”, ”Ruke”...

Ne libeći se posezanja za pseudomarketinškim trikovima u sprezi s posvemašnjim ”dizajnerskim” cyber - kičem brendiranja / logo-iranja za sve-i-svašta Mustač provocira promatrača, potencijalnog konzumenta ”poruke” na analitičko preispitivanje relacija Art - NO Art - Design - Trade - Trash, te na autorefleksiju, odričući se etikete ”umjetnik”.

Tko ili što jeste ili pak nije Umjetnik? There is a question. Pa i takav bi se slogan s ”Pitanje - je - sad” trikom mogao naći na ”šekspirovskom” bedžu, na nekoj kazališnoj reklamnoj kampanji za ”Hamleta”. Jer Mustač misli ozbiljno, marketinški.

Takozvani Marketing - U - KulturiI tretira kao autoreprezentaciju - samoreklamu Sustava. Tako se - od vremena riječke premijere Štokeljevih projekata ”McDonald’s kot Narava” / ”Tour around the World” / ”NATO” ( 1998 - 1999 ) - u organizaciji MMC-ove Galerije OK (danas u K.U.N.S.-u ) uvijek iznova suočavamo s nužnošću simultanog putovanja kroz taj ”park prirode” tobože samorazumljivog razlikovanja između sfere božanskog i sfere artificijelnog, socijalnog ”sculpturinga” odnosno dizajna ”prirode” koja nam je nametnuta.

Objavljeno 14.05.2010.

Vremeplov

Vokale radim na kraju zato što prvo želim napraviti glazbu i gurnuti je do razine na kojoj se moram natjecati s njom.
Axl W. Rose (Guns N’ Roses)