Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

GLAZBA OŽIVLJAVA HARTERU

Pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, u riječkoj Tvornici papira bit će 6. svibnja održan veliki glazbeni festival naslovljen ’’Hartera’’ koji će okupiti znana imena s rock scene iz bivše države, ali i predstavnike nekih modernih trendova u glazbi uz nastup DJ-a iz inozemstva. Imena sudionika festivala ’’Hartera’’, bit će javnosti predstavljena za nekoliko dana. No, sudeći prema najavi organizatora, agenciji Zabava, riječ je o najambicioznije i najsuvremenije osmišljenom festivalskom projektu u Rijeci kojem će posebnu draž dati i ambijent napuštenih tvorničkih pogona.
Namjera organizatora jest festival učiniti tradicionalnim, a ime ’’Hartere’’ pronijeti izvan riječkih, odnosno hrvatskih okvira. Zanimljivost skorašnjeg festivala leži i u namjeri da dio koncertnog programa bude objavljen na dvostrukom CD-u. Njegov nakladnik bila bi podetiketa Dallas Recordsa, a koju je nedavno pokrenuo Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3. No, značenje festivala ’’Hartera’’ nije, dakako, samo glazbenog konteksta.
Naime, projekt bi trebao dati posve novo značenje odavno napuštenim halama riječke Tvornice papira koje bi s vremenom trebale biti prenamijenjene u okupljalište mladih, što je ideja koja u Gradu Rijeci postoji već dugo, ali se do danas još uvijek nije uspješno realizirala. Prenamjena ’’Hartere’’ odvijala bi se, dakle, prema uzoru na inozemne projekte koji su uspješno tvorničke pogone prenamijenili u one kulturne. Tako bi se već nakon festivala ’’Hartera’’, pokrenuli neki drugi glazbeno-kulturni sadržaji.

Objavljeno 12.04.2005.

Vremeplov

Za sedamnaesti rođendan dobio sam nešto love i dozvolu od staraca da si kupim prvu bas gitaru i pojačalo. Činjenica da sam tek par mjeseci kasnije otkrio kako je taj isti bas imao prije toga slomljen vrat, govori dovoljno o tome koliko sam se u bas razumio i kako me tip koji mi ga je prodao dobro procijenio kao totalnog debila... Nema veze. Bio je potpuno sjeban, ali je proizvodio mrak zvuk... Godinama.
Damir Urban