Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glazbenici prijete bojkotom Porina

Dio glazbene javnosti, već je dugo ogorčen odnosom nacionalne televizijske kuće prema domaćoj glazbenoj sceni. Nezadovoljstvo je nedavno kulminiralo odlukom Hrvatske radio-televizije koja je najavila gotovo 50 postotno smanjenje novca koji bi se tijekom 2005. godine trebao isplatiti hrvatskim glazbenicima. Također, može se čuti i vrlo oštra kritika spram glazbenog programa Hrvatske televizije koji, istina, nikad nije bio lošiji. Glazbenici su posebno ljuti na skupocjene zabavno-glazbene ”spektakle” upitne kvalitete.
Vrlo loš odnos između domaće scene i nacionalne televizijske kuće, dodatno je pogoršala odluka Instituta hrvatske glazbene industrije da ovogodišnja dodjela diskografske nagrade Porin bude održana u studijima 9 i 10 Hrvatske radio-televizije. Naime, brojni to smatraju vrlo lošom odlukom zbog koje će Porin postati nezanimljiva televizijska emisija, što se tumači tom činjenicom da su se posljednji glazbeno-zabavni projekti nacionalne televizije pokazali vrlo lošim. Svi prstom ponajprije upiru u Studio 10 prema čijem bi se obrascu navodno trebao postaviti i Porin, što se smatra nedopustivim srozavanjem dodjele na najniže grane.
Nezadovoljstvo ovogodišnjom organizacijom Porina u tijesnoj je vezi i s famoznom licencom, odnosno onih 600 tisuća kuna koliko je Grad Rijeka trebao za nju izdvojiti, s čime je prošlogodišnji domaćin dodjele upoznat s velikim zakašnjenjem, što je neke navelo na razmišljanje kako se radi o ucjeni. Oni koji su uveli obvezu otkupa licence, dodatno su se blamirali nakon što se pokazalo da Hrvatska radio-televizija, odnosno Grad Zagreb za Porin ne trebaju platiti 600 tisuća kuna. No, ono što se sve glasnije može čuti jest ideja kako bi najbolje bilo Porin prolongirati za svibanj, dok pojedini glazbeni krugovi, štoviše zagovaraju da se ove godine dodjela bojkotira.

Objavljeno 24.03.2005.

Vremeplov

Imam taj glupi talent za te glupe tinejdžerske pjesmice...
Paul Anka