Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grad odličnim koncertom dupke napunili Palach

U četvrtak navečer, 29.prosinca 2005. godine, smo u dupke popunjenom klubu Palach, u kojem će se, ako sve protekne u redu, održavati koncerti poput ovog slavljeničkog grupe Grad, svjedočili da ako se od rocka u Hrvata i neda živjeti, onda se svakako da dobro zabaviti.

Unatoč nekim sitnim tehničkim problemima sa gitarskim pojačalima raspoloženi slavljenici 20-te obljetnice rada grupe su priredili odličan koncert o kojem će se još dugo pričati. Ponajviše zbog toga što je jednom rock benda uspjelo ono što mnogima nije - podsjetiti na ”prigušeni” duh rockerskih snaga grada na Rječini, okupiti zavidan broj ljudi različitih generacija (od 14 do 50-tak godina) na jednom (ne bilo kojem mjestu) i sve to skupa začiniti vrhunskom dvosatnom svirkom kvalitetnog repertoara. Kolektivno pjevanje hitova ”Ima li nešto”, ”Ljudi” i ”Nebo” oslobodilo je onu, samo Rijeci svojstvenu, vrstu energije koja je dugo izbivala iz ”problematičnog” okupljališta (starih) i mladih riječana.

Nadajmo se da ćemo uskoro dočekati najavljeni live album koji je sinoć snimao ponajbolji hrvatski snimatelj i producent Predrag Trpkov kao ”živi dokument” jedne vanserijske kvalitetne i samozatajne grupe koja je, da citiramo Damira Martinovića Mrleta (Let3) iz jednog sasvim drugog konteksta, ali prigodnog za ovaj događaj, ”bend je kao ogledalo naroda”. U ovom slučaju Grad je ogledalo onog dijela naroda Grada kojim se mnogi vole dičiti kao ”glazbenom metropolom Hrvatske”. Na ovaj bend trebamo biti ponosni, unatoč možebitnoj financijskoj neisplativosti bavljenja glazbom i umjetnošću u ovim vremenima robovlasničke (kvazi) kapitalističke tranzicije ka Europi. Pogledajte fotografije s koncerta.

Objavljeno 30.12.2005.

Vremeplov

Svjestan sam da bi me opsesivnije bavljenje jazzom posve udaljilo od glazbe kojoj sam posvetio čitavu svoju karijeru. Strah me, također, da bi jazz u meni probudio neku vrstu srama prema većini onoga što sam minulih godina pjevao.
Oliver Dragojević